Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvio: Rölli löytää ystävän

Korpilahden ilmaisutaidon ryhmä

Pelastakaa Röllimetsä

Esitys Korpilahden teatterissa 11.5.2016

Pelastakaa Röllimetsä perustuu tv-röllinä tunnetun Allu Tuppuraisen käsikirjoitukseen. Tarinassa otetaan kantaa luonnonsuojeluun, roskaamiseen ja ihmisten omaan vastuuseen tässä asiassa. Syvempi taso uppoutuu ystävyyteen ja sen vaalimiseen. Vakavat aiheet tuodaan esille kuin touon kylvö: hyvät siemet levitetään paasauksetta ja uhkailutta uskoen, että aikanaan ne kantavat sadon.

Arja Antikainen on Korpilahden ilmaisutaidon ryhmä pitkäaikainen ohjaaja; hän jos joku tuntee nuorten resurssit ja osaa hyödyntää niitä. Erityisesti joukkokohtauksissa on imua, näyttävyyttä ja energiaa.

Yhtä jämäkällä tavalla ryhmä huolehtii kohtausten vaihtumisesta, rekvisiitasta ja ajoituksen täsmällisyydestä: se on huipputasoa! Iina Hakanen toisena ohjaajana on ollut hyvä työpari.

Matti Toikkasen työryhmän kyhäämä lavastus on antelias, Tarja Ahonen työryhmineen saa puvustuksella aikaan tasapainoisen yleisilmeen, etenkin Roska on kerrassaan muheva ilmestys, siinä missä iso-Rölli huvittava. Kati Puustisen maskeerausta on niin ikään kehuminen; varsinkin Samu Hakanen Röllinä on kivannäköinen hahmo.

Taustaraidat, äänet ja tehosteet loivat pienimmille katsojille lähes ylipääsemättömän pelottavuuden, siihen vaikuttaa myös alun turha pimeys; kannattaa luoda turvallisempi ja lämpöisempi sisääntulotunnelma, ettei ahdistus pilaa pikkukatsojan elämystä ennen kuin on päästy edes alkuun.

Roolisuoritukset ovat eläytyneitä ja uskottavia. Työryhmä puhaltaa ihaltavasti yhteen, ja saumaton yhteistyö yhdistettynä ilmaisulliseen tarkkuuteen ja vastuulliseen omaan työskentelyyn tekee esityksestä huolitellun ja jämäkän. Tarinan dramaturgiassa sen sijaan on kehittämisen varaa nimenomaan juonen käänteiden selkiyttämisen ja motiivien kirkastamisen suhteen.

Käsikirjoitus ja laulut: Allu Tuppurainen. Ohjaus: Arja Antikainen ja Iina Hakanen. Puvut: Tarja Ahonen. Maskeeraus: Kati Puustinen. Tekniikka: Jon Petterson. Koreografia: Lotta Hakanen. Rooleissa: Samu Hakanen, Ronja Tuovinen, Teemu Kalliokoski, Aino Kuusniemi, Hiski Toikkanen, Aleksi Kalliokoski, Lotta Hakanen, Venla Vanhatalo, Iiris Päivinen, Vinku Salminen, Noora Pennanen, Helmi Kuusela, Kaija Nieminen, Aada Brandt.