Äitienpäivästä piikki kukkamyyntiin

Kukkien myynti kasvaa jopa viisinkertaiseksi.

Ruusu eii ainakaan Helsingin Kampin Kukassa ole enää äitienpäivän ykkönen, vaan suosituimmat kukat ovat hortensia ja tuoksuköynnös. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Mimmi Pitkänen /STT

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtajan Jyrki Jalkasen mukaan kukkien myynti jopa viisinkertaistuu äitienpäivänä. Kukkivat ruukkukasvit myyvät yleensä äitienpäivänä eniten.

Etenkin vaaleat kukat menevät äitienpäivänä kaupaksi. Helsinkiläisen Kampin Kukan yrittäjä Jaana Myrttinen arvioi, että liikkeen suosituimmat kukat ovat tänä vuonna hortensia ja tuoksuköynnös. Väri vaikuttaa olennaisesti kukan valintaan.

– Helsingissä suosituin kukkien väri äitienpäivänä on valkoinen. Lisäksi vaaleanpunaisen eri sävyt ovat haluttuja, kertoo Myrttinen.

Myrttisen mukaan leikkokukkia ja kauniisti sidottuja kimppuja viedään äideille yhä enemmän. Leikkokukista neilikka on suosittu, sillä siitä löytyy paljon eri sävyjä. Vielä kymmenen vuotta sitten neilikka on ollut hautakukka, mutta nykyään etenkin nuoret ostavat niitä pastellinsävyisinä. Myös ruusuja myydään äitienpäivänä runsaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.