Neste päihitti ABC:n – huoltoasemien määrä kutistui hitusen

Eniten asemia oli Nesteellä, 464, ja toiseksi eniten ABC:llä, 441. Kaksikon ero pieneni edellisvuodesta.

Suomessa oli viime vuoden lopussa 1 889 huolto- ja automaattiasemaa. Tiina Mutila

Outi Laatikainen

Huolto- ja automaattiasemien määrä kutistui Suomessa viime vuonna karvan verran, kertoo Öljy- ja biopolttoaineala ry. Asemia oli viime vuoden lopussa yhteensä 1 889. Se on vain kolme vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Huoltoasemien, joilla toimii henkilökuntaa, määrä väheni 18:lla 805:een ja automaattiasemien määrä kasvoi 15:llä 1 084:ään.

Eniten asemia oli Nesteellä, 464, ja toiseksi eniten ABC:llä, 441. Nesteen johtoasema kutistui hieman 23 asemaan (vuotta aiemmin +29 asemaa). Nesteellä oli eniten huolto- ja jakeluasemia (252), kun taas ABC:llä oli eniten automaattiasemia (311). Kolmanneksi kokonaismäärässä ylsi Teboil (334) ja neljänneksi St1 (260).

Raskaan liikenteen jakelupisteet tilastoidaan erikseen. Niitä oli vuoden lopussa 671, kun määrä vuotta aiemmin oli 664. Eniten näitä pisteitä oli Nesteellä (302) ja sitten Teboililla (214). Osa raskaan kaluston dieselpolttoaineen tankkauspisteistä sijaitsee huoltoasemien yhteydessä ja osa on erillisiä jakelupaikkoja.

Öljy- ja biopolttoaineala ry on kerännyt jäsenyhtiöidensä kautta tiedot Nesteen, ABC-ketjun, St1:n ja Shellin sekä Teboilin verkostoista. Tilastossa ovat mukana lisäksi Suomalaisen Energiaosuuskunta SEO:n ja GT Retail Oy:n tiedot. Suomessa on lisäksi yksittäisiä muita huoltoasemia ja liikennepolttonesteiden jakelupisteitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut