SRV teki nollatuloksen, HK Scanille liiketappiota

Listaamattomien yritysten arvopapereita välittävä Privanet Group selvittää listautumista.

STT

Rakennusyhtiö SRV teki tammi-maaliskuussa nollatuloksen, kun liikevoitto hupeni olemattomiin viimevuotisesta 2,5 miljoonasta. Yhtiön mukaan liikevoittoa heikensi tuloutuneiden asuntojen alhainen määrä.

Toimitusjohtaja Juha Pekka Ojalan mukaan alkuvuoden tulos oli odotetun vaisu, mutta tilauskannan kehitys oli vahvaa ja loppuvuosi näyttää paremmalta. Alkuvuonna tilauskantaan kirjattiin uusia sopimuksia yli sadalla miljoonalla eurolla.

HKScan törmäsi sianlihan ylitarjontaan

Elintarvikeyhtiö HKScan teki tammi-maaliskuussa 3,1 miljoonan euron liiketappion ennen kertaeriä. Myös liikevaihto pakitti 439 miljoonaan, oltuaan vuotta aiemmin 466 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Aki Laihon mukaan tulosta heikensivät muun muassa tiukka hintakilpailu ja sianlihan ylitarjonta Suomessa sekä pula naudanlihasta Ruotsissa. Nämä johtivat korkeisiin hankintahintoihin ja alhaisempiin myyntimääriin.

Yhtiö ennakoi kuitenkin, että koko vuoden liikevoitto paranee viime vuoteen verrattuna.

Privanet Group harkitsee listautumista

Listaamattomien yritysten arvopapereita välittävä Privanet Group selvittää mahdollisuutta listautua Helsingin Pörssin First North Finland -markkinapaikalle. Jos yhtiö päättää listautua, toteutuisi se markkinatilanteesta riippuen touko-kesäkuussa.

Mahdollisesti toteutettavan listautumisannin tavoitteena on kerätä uutta pääomaa enintään viisi miljoonaa euroa.

– Olemme onnistuneet hyvin tavoitteissamme luoda uusi vaihtoehto perinteiselle finanssimarkkinalle ja haluamme kehittää jälkimarkkinapaikkaa vahvana toimijana jatkossakin. Näkemyksemme mukaan listaamattomien yritysten arvopaperimarkkinoilla on Suomessa paljon kasvun mahdollisuuksia, sanoi toimitusjohtaja Matti Heiskala.

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 8,4 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.