Siwat ja Valintatalot muuttuvat K-kaupoiksi vuodessa

Kesko etsii satoja uusia kauppiaita.

Siwojen ja Valintatalojen muuttaminen K-kaupoiksi käynnistyy ensi viikolla, tiedottaa Kesko. Vaaherkumpu Maarit

STT

Kesko aloittaa ensi viikolla Suomen Lähikaupalta ostamiensa Siwojen ja Valintatalojen muuttamisen K-kaupoiksi. Lisäksi Kesko muuttaa Siwat ja Valintatalot kauppiasvetoisiksi.

Keskon varatoimitusjohtajan Jorma Rauhalan mukaan Kesko sai huhtikuussa kymmenkertaisen määrän kauppiashakemuksia tavalliseen verrattuna. Hän uskoo kiinnostuksen kasvun syntyneen sekä kauppiaiden tarpeen lisääntymisestä että uudistuksesta, jonka myötä K-kauppiaat saavat entistä vapaammin vaikuttaa esimerkiksi oman kauppansa valikoimiin.

Siwat ja Valintatalot muutetaan K-marketeiksi ja suurimmat K-supermarketeiksi vuoden sisällä. Kauppiasvetoisuuteen siirtyminen vie Rauhalan mukaan noin pari vuotta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) edellyttää Keskon myyvän 60 Siwaa ja Valintataloa kilpailijoille. Kesko neuvottelee parhaillaan ostajien kanssa, mutta yhtiö ei kerro, keitä ostajaehdokkaat ovat.

S-ryhmään kuuluvan Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) kenttäjohtaja Arttu Laine sanoo, että S-ryhmässä päätös liikkeiden ostamisesta kuuluu alueellisille osuuskaupoille. Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo ketjun tutkivan kaikki mahdolliset kauppapaikat ja arvioivan, soveltuvatko ne Lidlin käyttöön. Reunaehtoja ovat Sipposen mukaan sijainti, isot asiakasvirrat ja tavaramäärät sekä tuotteiden toimitus seitsemänä päivänä viikossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.