Teknologiateollisuuden liikevaihto sukelsi edelleen

Järjestön mukaan suomalaisen toimintaympäristön kilpailukykyä olisi parannettava pikaisesti.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen kertoi ikävistä uutisista huolimatta, että nyt yritykset ovat saaneet aiempaa enemmän tarjouspyyntöjä. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Teknologiateollisuuden liikevaihto supistui viime vuonna edelleen. Liikevaihto jäi tammikuussa 5 prosenttia alemmaksi kuin vuosi sitten. Liikevaihtoa kertyi viime vuonna noin 66 miljardia euroa.

Järjestön mukaan suomalaisen toimintaympäristön kilpailukykyä olisi parannettava pikaisesti. Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan hallituksen ripustautuminen kohta vuoden täyttävään yhteiskunta- tai kilpailukykysopimukseen ei riitä, vaan lisäksi tarvitaan lainsäädännöllisiä toimia.

– Odotamme edelleen valtion toimia yritysten toimintaympäristön kuntoon laittamiseksi, liikennekaari oli ilon pilkahdus, Turunen sanoo.

Teknologiateollisuuden liikevaihto on sukeltanut jyrkästi finanssikriisiä edeltävältä tasolta. Vuonna 2008 liikevaihtoa kertyi 86 miljardia euroa eli 20 miljardia euroa enemmän kuin viime vuonna.

Myös uudet tilaukset ovat vähentyneet alkuvuoden aikana. Alan yritykset saivat tammi-maaliskuussa euromääräisesti 16 prosenttia vähemmän tilauksia kuin loka-joulukuussa. Vuoden takaiseen verrattuna uudet tilaukset pysyivät kuitenkin ennallaan.

Valopilkkuna on, että yritykset ovat saaneet tarjouspyyntöjä aiempaa enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.