Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Läski rassaa suhdetta mutta myös naapuria

Lomailin tässä taannoin Kuubassa ja majoittauduin hotelleissa, joissa oli all inclusive- palvelut, suomeksi täysihoito. Joten ruokailut olivat järkyttävää mässäilyä alusta loppuun ja buffeet melko massiivisia.

Monestakin syystä minulla ei kuitenkaan ollut ruokahalua, joten keskityin tarkkailemaan kanssamatkustajia. Ei arvostellen vaan havainnoiden. Ja teinkin järkyttävän havainnon: ihmiset ovat läskistyneet räjähdysmäisesti muutaman vuoden sisällä. Kaikissa ikäluokissa.

Näin omin silmin, kuinka ruokailuun tuotiin pieni lääkelaukku, josta otettiin ”miljoona” pilleriä, pistettiin suoraan vatsaläskiin ja vyöryttiin kohti notkuvia pöytiä.

Jotenkin siinä nousi yksi kysymys: Miksi tuo ihminen haluaa tappaa itsensä syömällä – ja ehkä myöskin juomalla ?

Matkakumppanini olivat kanadalaisia, norjalaisia, saksalaisia, amerikkalaisia – ja suomalaisia.

Keskivartalolihavuus oli silminnähtävissä ja mikä oudointa, enemmistö näistä tapauksista oli naisia. Ymmärrän sairauksien mukanaan tuoman ylipainon, mutta en sitä, että lautaselle kasataan jättimäinen ruokakeko höystettynä erilaisilla lihotuskastikkeilla ja päälle kaksi litraa cokista tai illallisella monta pulloa viiniä.

Mitä useammin jouduin läskisaasteen kohteeksi, sitä pienemmiksi omat annokseni muuttuivat. Varsinkin sinä päivänä, kun luulin ottaneeni jonkun sortin shipsejä ja huomasinkin kauhukseni, että ne olivat siannahkaa karvoineen kaikkineen. Sinä päivänä en sitten syönytkään mitään, kun kauhuissani olin näkevinäni karvoja kaikkialla.

Keskivartalolihavuus on hengenvaarallista. Miehillä se vielä jotenkin menettelee, mutta naisilla se ei ole kivan näköistä.

Ruokailutapojen lisäksi toinen pahoinvointi syyni oli pukeutumistyyli. Että nainen voikin näyttää hirveältä punaisessa, jättisuuressa t-paidassa, puoleen sääreen ulottuvissa mustissa legginseissä ja retkisandaaleissa. Näitä hirvityksiä näkyi olevan kaikissa kansanryhmissä.

En ole nipo lomapukeutumisessa, mutta voisi sitä edes pikkuisen kunnioittaa kanssamatkustajaa pukeutumalla kauniisti tai edes siististi. Ehkä kyseinen style kärjistyi silmissäni siitäkin syystä, että kuubattaret ansaitsevat alle 260 euroa kuukaudessa ja siitä huolimatta onnistuvat näyttämään viehättäviltä. Tämä vahvistaa taas sen, että tyyli ei aina maksa. Siihen tarvitaan vaan viitseliäisyyttä ja kekseliäisyyttä.

Tietysti, jos esivanhemmat ovat intiaani-espanjalais-afrikkalais-ranskalaisia niin ovathan ne geenitkin aika hyvät.

Ylläri älläri suomalaiset miehet yllättivät tällä matkalla positiivisesti. Vaikka juomaa oli tarjolla 24/7, ei sekoiltu kuin ilmaisen viinan bileissä ja pukeutuminenkin oli suht´ siistiä. Mutta mikä ihmeellisintä, miehet olivat hoikempia kuin naiset. Vielä kun ne hirveät retkisandaalit sukilla vaihtuu varvastossuihin niin kaikki on täydellistä.

Vietettyäni kaksi viikkoa vanhassa vallankumouksen kehdossa Kuubassa, julistan Suomeen uuden läskivallankumouksen.

Katsopa nyt vatsaasi ja jos se tursaa housunkauluksesta, räjäytä se pois ennen kesää. Olen sata varma, että voit paljon paremmin laihduttuasi. Stressitasosi nousee, verensokerisi pysyy tasaisempana ja kumppanisikin tykkää sinusta enemmän. Muutaman kilon laihdutuksesta hyötyy koko kansa.

Kirjoittaja on seksologi ja Keskisuomalaisen kolumnisti.