Arvio: Hyvä, mutta liian tavallinen

Red Eleven on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen kiinnostavimmista rock-yhtyeistä.

Lasse Lindqvist

Red Eleven

Collect Your Scars

Lifeforce Records

Arvio: 3/5

Jyväskylässä majaansa pitävä Red Eleven on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen kiinnostavimmista rock-yhtyeistä. Bändin kiemurainen, ajoittain jopa Faith No Morelle flirttaileva raskasrock on ollut piristysruiske suomalaisessa musaskenessä.

Collect Your Scars on Red Elevenin kolmas pitkäsoitto. Musiikki on nyt laskelmoidumpaa, junnaavampaa, eikä yllätä ja kouraise samalla tavalla kuin kahden ensimmäisen levyn materiaali. Poissa on ilmaisun omaperäinen kauneus – alternative-kiemuroiden ja AOR-hetkien kiinnostava vaihtelu. Poissa on myös kitaristi J-V Hintikka, jonka suuria saappaita hänet korvannut Tom Gardiner ei aivan onnistu täyttämään.

Tuotanto on moderni, nykymittapuulla hyvä, mutta bändin soundi on persoonaton, tavallinen. Hieman persoonattomia ovat myös uudet biisit, joita Faith No More -henkisyydet kantavat.

Aiemmin Red Eleven osasi yllättää, kun nyt se suostuu olemaan pliisumpi versio itsestään. Bändi on yhä hyvä, biisit eivät vain sisällä samaa magiaa kuin ennen. Levy on kuin kevät, joka tarjoaa säästellen kauniita aurinkoisia hetkiään. Sinkkuna julkaistu I Follow ja tunnelmallinen Last Grain of Sand tuovat valoa harmauteen. Myös Tony Kaikkosen laulua kuuntelee yhä mielellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.