Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jesus Christ Superstar soi kiirastorstaina pääsiäistunnelmaa

Jesus Christ Superstarin esityksen harjoittelu muodostuu pieneistä palasista. Ensi-illan lähestyessä yhteisharjoitukset lisääntyvät. Ohjaaja Noora Määttä veti sunnuntaina kuoron ja solistien yhteiset lauluharjoitukset Jyväskylässä. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Sumiaisten La Kala -oopperan Jesus Christ Superstar -rockooppera kiteyttää pääsiäisen sanoman kiirastorstaina Suolahtisalissa. Andrew Lloyd Webberin musiikki soi nyt ison kuoron, viiden solistin ja rockbändin voimin.

- Tämä esitys swengaa, tätä on ilo tehdä. Koko porukka on innostunut superhienosta musiikista, hymyilee Webber-konsertin ohjaaja Noora Määttä.

Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen yhteistyön huippukauden helmi kuvaa Jeesuksen ja Juudas Iskariotin keskinäistä suhdetta ja Jeesuksen elämän viimeisiä viikkoja päätyen ristiinnaulitsemiseen.

- Musiikki käsittää upeita sooloja ja väkeviä joukkokohtauksia, lupaa oopperan puuhanainen Marie Finne-Bray.

 

Jeesuksen roolissa nähdään ja kuullaan Heikki Mäkäräistä, josta on sanottu että hänen äänensä muistuttaa nuoren Ian Gillanin ääntä. Gillanhan löydettiin Deep Purplen solistiksi juuri Jeesuksen roolista samaisessa oopperassa vuonna 1972. Suolahtisalin Jeesus on valmistunut Lahden ammittikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta. Hänet on nähty muun muassa Oulun kaupunginteatterin West Side Storyssä Tonyna ja Tampereen Teatterin Les Miserables-esityksessä.

Mahtipontisena Juudaksena laulaa Australian oopperalavoilla uransa aloittanut Piers Bray ja Maria Magdalenana Marie Finne-Bray. Pilatuksen tulkitsee nouseva baritonilupaus Heikki Niininen ja Herodeksen roolin kuoronjohtajana ja säveltäjänä tunnettu Kimmo Tuuri.

Upeana ja runsasäänisenä kuorona esiintyy jyväskyläläinen naiskuoro Pulssi, joka sai jokin aika sitten Puolan Sopotissa järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa pronssidiplomin. Kuorolla on esityksessä keskeinen rooli.

 

Jyväskylä Sinfonian artisti Andras Szabo säestää esitystä flyygelillä. Muhevan juurevaa rocksoundia tuottaa bändi, jossa ovat mukana Janne Poikolainen, Johannes Lintunen, Mikko Norontaus ja David Blower.

Kuulijan mielikuvitusta ruokkivat taitelija Ari Liimataisen kuvateokset, jotka rytmittävät tarinaa multivision keinoin. Esiintyjien asujen koristeena nähdään Mervi Porrassalmen voimakkaita koruja.

La Kalan uusi produktio on kutsuttu esiintymään myös Viitasaarelle ja suunnitelmissa on teoksen vieminen Helsinkiin.

Jesus Christ Superstar -konsertti järjestetään Suolahtisalissa kiirastorstaina 24.3. kello 19. Liput 20 euroa. Lippuvaraukset 040 685 6477.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut