Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Päivän puheenaihe: Valmiina lähtemään vaikka heti – "Isänmaan etua ajatellen"

Pauliina Salminen

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) ajama asevelvollisuuslain muutos mahdollistaisi sen, että Puolustusvoimain komentaja voisi määrätä jopa 25 000 reserviläistä valmiutta kohottavaan kertausharjoitukseen vaikka heti. Komennuksen kestoa ei tarvitsisi määritellä etukäteen. Laki on tarkoitus saada eduskunnan päätettäväksi huhtikuussa.

Esitys lain muutoksesta puhuttaa kansaa. Lukijoiden keskuudessa lakimuutos sai kuitenkin pääosin myönteisen vastaanoton. Asiasta on käyty keskustelua KeskisuomalaisenFacebook-sivulla.

– Sehän on nyt itsestäänkin selvää että kyllä olen valmis, Petri Åberg kommentoi

– Käsky se on, eikä mikään "kulta viittiks hakee postin?", Joonas Tammisalo painottaa.

– Jos Suomen etu vaatii ja käskykortti tulee, niin kyllä. Aina valmiina!, Jussi Korppinen kirjoittaa.

– Aina valmis puolustamaan Suomea, mutta lisäämään persuministerin valtuuksia sapelinkalisteluun? Ei ikinä, Lari Kemiläinen perustelee.

– Ehdottomasti kyllä, velvollisuudet on täytettävä. Isänmaan etua ajatellen jokaisen kykenevän on kannettava kortensa kekoon, Tomi Koskela kertoo.

– Jos kriisi on käsillä, ei siinä ehditä äänestämään. Pv:n komentaja saadaan varmuudella jälkikäteen vastuuseen, jos käsky meni pieleen, Mika Pasanen arvioi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut