Saaran mukaan seksisuhde Aarnion virka-ajalla jatkui vuosia

Aarnio sai keskiviikkona syytteet myös siitä, että hän olisi ollut puuttumatta huumerikokseen ja käyttänyt poliisin autoa yksityisajoihin. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Mikko Gustafsson / STT

Helsingin huumepoliisin ex-päällikölle Jari Aarniolle luettiin käräjillä uusia syytteitä virkarikoksista ja törkeästä kavalluksesta. Aarnio kiistää syytteet.

Syytteiden mukaan Aarnio on muun muassa harrastanut seksiä virkatehtävissä, pitänyt hallussaan prostituoitu "Saaran" rahoja ja kavaltanut tältä 14 000 euroa. Saaraksi kutsuttu nainen toi ensimmäisenä Aarnio-jutun julkisuuteen.

Oikeudessa kuullun Saaran mukaan seksisuhde alkoi vuonna 1997 tutkitun jutun yhteydessä. Hänen mukaansa "yksipuolinen seksisuhde" alkoi nopeasti heidän tutustumisensa jälkeen.

Saaran mukaan Aarnio kävi hänen luonaan viikoittain ja tuli hänen käsityksensä mukaan yleensä Pasilan poliisitalolta päiväsaikaan. Syynä oli hänen mukaansa seksi.

– Sitä tapahtui joka kerta, kun tapasin. Riippumatta siitä, missä kunnossa olin. Vaikka olisin ollut hammaslääkärissä ja minulta oli poistettu kaksi hammasta Aarnio halusi, että harrastin hänen kanssaan suuseksiä, Saara kuvaili.

Aarnion mukaan seksin harrastaminen ja muut väitteet ovat sepitettä ja tapaamiset liittyivät poliisityöhön.

– Hän on kertonut harrastavansa suojaamatonta seksiä useiden ihmisten kanssa yhtä aikaa ja osalla näistä ihmisistä on huumerikostaustaa. Tuntuisi kovin kummalliselta tämmöinen ajatuskin, Aarnio sanoi.

Puolustus kyseenalaisti lukuisia kohtia Saaran kertomuksesta. Puolustuksen mukaan Aarnio ei osallistunut millään tavalla hänen kotiinsa 90-luvulla tehdyn iskun tutkintaan. Puolustuksen mukaan tekstiviesteissä ei viitattu rahoihin eikä viestien sävy viilentynyt Saaran kuvaileman kavalluksen jälkeen. Tekstiviesteissä Saara kutsuu Aarniota rakkaakseen.

Saaran mukaan Aarnio ohjasi hänet prostituution pariin vuonna 2004 ja luonnehti sitä "hyväksi bisnekseksi". Saara kertoi, ettei voinut laittaa rahoja tilille luottotietojen mentyä ja antoi niitä Aarniolle säilytettäväksi.

Saaran puolustus kyseli istunnon lopuksi Aarniolta yksityiskohtia miljonääristä, jolta hän kertoi aiemmin saaneensa lähes puolen miljoonan käteisvarat. Kysymykset koskivat esimerkiksi tupakointia, vaatetuksen yksityiskohtia ja silmälaseja.

– Olen vastannut aiemmin sen, mitä olen halunnut vastata, Aarnio toisti useita kertoja.

Aarnio sai keskiviikkona syytteet myös siitä, että hän olisi ollut puuttumatta huumerikokseen ja käyttänyt poliisin autoa yksityisajoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.