Kuluttaja-lehti testasi matkalaukkuja - Edullinen yllättäjä kärkisijoilla

Kuluttaja-lehti testasi pieniä perästä vedettäviä matkalaukkuja. Kuva on arkistokuva, eikä liity testattuihin laukkuihin. Piia Kuusisto

Iida Muhonen

Kuluttaja-lehti teki kevään matkasuunnitelmien avuksi vertailun matkalaukuista. Lehti testasi yhteensä kahdeksan erilaista perästä vedettävää matkalaukkua, jotka kelpaavat kokonsa puolesta lentokoneen käsimatkatavaroihin.

Testattujen matkalaukkujen hinnat vaihtelivat 35 euron Asaklitt-merkkisestä laukusta 430 euron Samsoniteen.

Testivoittajaksi nousi 200 euroa maksava Samsoniten nelipyöräinen, pehmeä matkalaukku (B-Lite Spinner 55 cm), joka sai testissä 79 pistettä sadasta pisteestä. Laukku sai kehuja muun muassa ohjattavuudesta, kestävyydestä ja lukituksesta. Huonoina puolina mainittiin epämukavat kantokahvat ja huono vedenpitävyys.

Lisäksi laukku on tosiasiassa muutaman sentin korkeampi kuin valmistaja ilmoittaa, mikä tekee laukusta periaatteessa liian ison matkustamoon. Lentoyhtiöiden ohjeissa käsimatkatavaroiksi hyväksytään useimmiten 55–56 senttiä korkeat laukut.

Toiseksi paras laukku oli testin yllättäjä. Kovapintainen Ikean Upptäcka-laukku hävisi kokonaisarvosanassa vain pisteen voittaneelle Samsonitelle. Laukku oli testin ainoa kaksipyöräinen laukku.

Ikean laukkua kehuttiin muun muassa sen ominaisuuksista epätasaisilla alustoilla, mukavista kantokahvoista ja laadukkaan tuntuisesta vetoketjusta. Huomautukset koskivat muun muassa heiveröisiä jalkoja ja sivulta puuttuvaa kantokahvaa. Myös Ikean laukku päästi vettä sisäänsä.

Hintaeroa voittajan ja toiseksi tulleen välillä on peräti 140 euroa, sillä Ikean Upptäcka irtoaa 60 eurolla.

Kolmanneksi nousi testin vedenpitävin laukku: 220 euron kovapintainen Delsey-laukku (Vavin Securite). Nelipyöräinen Delsey sai kokonaisarvosanaksi 72/100. Laukku kehuttiin paitsi vedenpitävyydestä, myös hyvästä lukituksesta ja kantokahvojen mukavuudesta. Laukun huonosta ohjattavuudesta, tärinästä, äänekkyydestä ja sivukantokahvan puutteesta huomautettiin.

Testin halvin laukku tyrmättiin myös huonoimmaksi. 35 euron Clas Ohlsonin Asaklitt pärjäsi muissa kestävyystesteissä kuten muutkin laukut, mutta päästi eniten vettä sisäänsä. Pehmeä matkalaukku oli käyttömukavuudeltaan huono, lisäksi se oli testatuista laukuista ahtain.

Matkalaukkutestiin voi tutustua Kuluttaja-lehden verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.