Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perverssille tirkistelijälle tuomio 12 salakatselusta Jyväskylässä

Mies tuomittiin menettämään videokamera, kännykkä ja tietokone valtiolle rikoksentekovälineinä.

Vuonna 1987 syntynyt jyväskyläläismies tuomittiin 12 salakatselusta kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Mies sai lisäksi maksettavakseen 30 päiväsakkoa, josta hänen tuloillaan tuli 570 euron lasku.

HP-tietokone, JVC-videokamera sekä Samsung XCover-matkapuhelin mies tuomittiin menettämään rikoksentekovälineinä valtiolle.

Tuomittu syyllistyi rikoksiin vuosien 2014 ja 2015 aikana pääasiassa Jyväskylässä. Tekotapa oli valtaosassa tapauksia sama: mies kuvasi salaa uhrejaan ikkunan takaa heidän tietämättään.

Yhdessä tapauksessa hän kuvasi verhon raosta makuuhuoneessaan seksiä harrastanutta pariskuntaa. Pariskunta epäili miehen tarkkailleen heitä, sillä mies oli kuvannut heitä kahdesti ensin maaliskuussa ja reilun kuukauden kuluttua uudelleen huhtikuussa. Miestä syytettiin pariskunnan kuvaamisesta jo joulukuussa 2013, mutta oikeus hylkäsi syytteen tämän teon osalta vanhentuneena.

Miehen salakuvauksen uhriksi joutui myös nainen, jota mies oli kuvannut salaa ikkunan takaa hänen ollessa peseytymässä alasti kotonaan suihkussa. Toista naista mies oli kuvannut varhaisina aamuina peräti seitsemänä eri kertana ikkunan takaa naisen ollessa pukeutumassa siten, että hän oli tallenteissa osin alasti.

Kuvaamisen uhriksi joutui myös tuomitun tyttöystävä. Mies oli salaa kumppaniltaan virittänyt makuuhuoneeseensa kameran, ja kuvannut sängyllä heidän välistään seksuaalista toimintaa.

Osa miehen hallusta löytyneiltä tallenteilla näkyvistä henkilöstä jäi tunnistamatta. Esitutkinnassa selvisi, että mies oli kuvannut kymmentä eri ihmistä Jyväskylässä ja Tampereella ikkunan takaa siten, että henkilöt olivat yksityisasunnoissa makuu- tai kylpyhuoneissa.

Oikeus arvioi miehen tekojen motiiviksi seksuaalisen tarkoituksen.

Mies määrättiin maksamaan korvauksia kuvaamilleen henkilöille henkisestä kärsimyksestä yhteensä yli 6 300 euroa.