Poliisin liikennetiedotus takkuaa, sanoo Liikkuvan poliisin perinneyhdistys

Yhdistyksen mukaan vielä liikkuvan poliisin aikana juhlapyhien ja lomaliikenteen valvontaan liittyi suunnitelmallinen liikennetiedotus.

Annika Rantanen

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys on huolissaan poliisin valtakunnallisen liikennetiedottamisen heikentymisestä.

– Poliisin valtakunnallinen liikennetiedotus eritoten juhlapyhien- ja lomaliikenteen osalla on lähes kadonnut Liikkuvan poliisin lakkauttamisen seurauksena, yhdistys kirjelmöi medioille lähettämässään tiedotteessa.

– Vaje oli ennustettavissa Liikkuvan poliisin lakkauttamispäätöstä tehtäessä. Nyt ennustettu ongelma on käytännössä konkreettisesti havaittu ja todistettu, yhdistyksen jäsenistöstä todetaan.

Yhdistyksen mukaan liikkuvan poliisin aikana juhlapyhien ja lomaliikenteen valvontaan liittyi suunnitelmallinen liikennetiedotus. Nykyisessä poliisiorganisaatiossa liikennepoliisiyksiköistä ja niiden tiedottamisesta vastaavat 11 poliisilaitosta kukin omalla tavallaan.

– Jossain poliisilaitoksissa liikennetiedotusta arvostetaan ja jossain poliisilaitoksissa sitä arvostetaan vähemmän. Viimeinen havainto poliisin valtakunnallisen liikennetiedotuksen puuttumisesta oli nähtävissä ja kuultavissa hiihtolomaliikenteen ensimmäisen jakson viikonloppuina. Poliisin liikennetiedotusta ei ollut kuultavissa maamme tiestöllä kumpanakaan viikonloppuna, yhdistyksestä kirjelmöidään.

Perinneyhdistys on lähettänyt myös poliisihallitukselle asiasta kirjeen, jossa se pyytää selvitystä liikennetiedotuksen tilanteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.