Onnistuiko Ylen A2-ilta? – "Sosiaalisen median markkinoinnissa oli virheitä"

STT kysyi Ylen johdolta, miten se arvioi keskiviikkoisen A2-illan ohjelman onnistumista.

STT / Heta Hassinen

Ylen keskiviikkoinen A2-ilta on saanut kovaäänistä kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. STT kysyi Ylen johdolta, miten se arvioi ohjelman onnistumista.

Uutis- ja ajankohtaisohjelmien päällikkö Petri Jauhiainen, oliko tiistain A2-keskusteluohjelman Turvallisuus-ilta onnistunut?

Mielestäni itse keskustelu oli onnistunut. Erilaisia mielipiteitä edustavat ihmiset puhuivat keskenään tärkeästä yhteiskunnallisesta asiasta.

Mitä tekisitte toisin, jos sama ohjelma tehtäisiin nyt uudestaan?

Sosiaalisessa mediassa tehdyssä markkinoinnissa oli virheitä. Tarkoitus ei ollut korostaa ääripäitä tai hakea ääripääjanoja. Yhdessä tviitissä käytettiin tällaista termiä, ja sitä ei olisi kannattanut käyttää.

Osa vieraista kieltäytyi viime hetkellä osallistumasta ohjelmaan. Miten suhtaudutte tähän?

Heillä on oikeus tehdä niin. Sananvapauteen kuuluu, että voi itse valita, millä foorumeilla haluaa esiintyä.

A2-illan vieraiden sanomisia ei juuri haastettu eikä heiltä pyydetty perusteluja väitteille. Miten Yle pitää huolta faktantarkistuksesta tällaisissa tilanteissa?

Pitkässä suorassa televisio-ohjelmassa käy joskus niin, että ilmaan jää asioita, joihin pitäisi puuttua tai pyytää tarkistusta. Yksi tapa on se, että keskusteluun osallistuvat asiantuntijat antavat faktatietoa ja kontekstoivat esitettyjä näkemyksiä. Meidän täytyy jatkossa entistä paremmin myös toimittajien pyrkiä tätä työtä tekemään heti suorassa lähetyksessä. Keskiviikkona oli muutama kohta, jossa olisi pitänyt selkeämmin kysyä, mihin väitteet perustuvat.

Onko A2-iltoja tulossa vielä lisää?

Kyllä, seuraava on suunnitteilla huhtikuulle. Pyrimme entistä selkeämmin siihen, että saamme ihmiset keskustelemaan asiallisesti ja rauhallisesti keskenään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.