Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yli sata kuoli terrori-iskuissa Syyriassa

Homsin kaupungissa lähellä Libanonin rajaa lähes 60 ihmistä kuoli kahdessa autopommi-iskussa. Stringer / Lehtikuva/STT

STT, AFP

Toistasataa ihmistä kuoli äärijärjestö Isisin kahdessa terrori-iskussa Syyriassa sunnuntaina. Ensimmäinen iskuista tehtiin aamupäivällä Homsissa ja toinen illalla Damaskoksen eteläpuolella.

Homsissa lähes 60 ihmistä kuoli kahdessa autopommi-iskussa, kertoi Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights. Useimmat kuolonuhreista olivat sen mukaan ilmeisesti siviileitä. Lisäksi kymmeniä haavoittui.

Myös televisiokuvien perusteella pommit näyttävät aiheuttaneen suurta tuhoa.

Länsi-Syyriassa sijaitseva Homsin kaupunki on melkein kokonaan hallituksen valvonnassa. Kaupungissa on tehty aiemminkin pommi-iskuja. Viime kuussa tehdyssä kaksoisiskussa kuoli yli 20 ihmistä. Tuolloinkin tekijäksi ilmoittautui Isis.

Toisessa iskussa Damaskoksen lähettyvillä kuoli yli 60 ihmistä ja kymmeniä haavoittui. Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan iskut tehtiin autopommin ja useamman itsemurhapommittajan avulla.

Iskut tehtiin lähellä Sayyida Zainabin moskeijaa, joka on shiioille pyhä paikka, sillä sinne on haudattu profeetta Muhammadin pojan Alin tytär Zainab. Moskeija on shiioille yleinen pyhiinvaelluskohde.

Äärijärjestö Isis on tehnyt samassa naapurustossa terrori-iskuja aiemminkin.

Vain hieman ennen iskuja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry oli sanonut, että tulitauko Syyriassa on nyt lähempänä kuin koskaan. Jordaniassa vierailleen Kerryn mukaan Yhdysvallat ja Venäjä ovat päässeet alustavaan sopuun tulitauon ehdoista.

Tulitauon olisi pitänyt alkaa jo perjantaina, mutta neuvottelijat eivät olleet pystyneet sopimaan sen toteutuksesta. Kerry arveli sopimuksen astuvan voimaan piakkoin. Hän uskoi Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Barack Obaman ja Vladimir Putinin keskustelevan lähipäivinä ja sopivan asiasta.

Isis ei ole mukana tulitaukoneuvotteluissa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut