Firewatch

Johannes Valkola

Wyomingin jylhät metsät luovat puitteet koskettavalle henkilödraamalle erinomaisessa Firewatch-seikkailupelissä, jossa erämaa-alueesta huolehtii yksinäinen palovartija.

Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1989 kuivaan ja kuumaan kesään Shoshonen kansallispuistossa. Alueen ja aikakauden takana on oivallusta: vuotta aiemmin viereisessä Yellowstonen kansallispuistossa riehui Amerikan historian tuhoisimmat metsäpalot, joten palovartioinnista oltiin tiukkoja. Lisäksi tunnelman kannalta on tärkeää, että tuolloin ei ollut vielä nettiä, kännyköitä eikä gps-paikannusta.

Tarjolla on poikkeuksellisen ilmaisuvoimaista ympäristön tutkintaa sekä ansiokasta kerrontaa. Radiopuhelimella otetaan yhteys kaukaiseen naisääneen, toiseen palovartijaan. Pitkien keskusteluiden kautta aukeaa voimakas ja intiimi tarina. Pelaaja saa vastata keskusteluissa haluamallaan tavalla, mikä korostaa kokemuksen inhimillisyyttä.

Hienovarainen käsikirjoitus tulee myös iholle Rich Sommerin ja Cissy Jonesin elämänmakuisen ääninäyttelyn ansiosta. Loppuratkaisussa on puolestaan videopeleille harvinaista tyyliä ja tehoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut