XCOM 2

Jarmo Pitkänen

Kolmekymppiset peliveteraanit muistelevat edelleen 1994 ilmestynyttä UFO: Enemy Unknown -strategiapeliä. Pelisarjan oikeudet omistava pelijulkaisija Take2 ottikin muutama vuosi sitten ”riskin” ja herätti legendaarisen pelisarjan eloon. 2012 lanseerattu XCOM: Enemy Unknown sai syystäkin hyvän vastaanoton.

XCOM 2 jatkaa pelisarjan tarinaa ja sijoittuu ajallisesti kaksi vuosikymmentä ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen. Ihmiskunta on hävinnyt sodan muukalaisrotua vastaan. Aktiivisten sotatoimien jälkeen pelaajan tehtävänä on ohjastaa koulutettua vastarintaryhmittymää.

Pelillisesti paketti on kasassa: XCOM 2 on mukaansa sieppaava ja tarinankerronnaltaan koukuttava taktinen toimintapeli. Viimeistelty ulkoasu ja hyvä pelattavuus rakentavat vahvaa kokonaisuutta, jonka kruunaa väkevän tunnelman sommitteleva pelillinen kerronta.

Tuotannolliset arvot ovat kunnossa, mutta tekninen toteutus jättää sijaa kritiikille. Vaikka alla on järjestelmäsuositukset täyttävä kone, meno on paikoin tökkivää ja tahmeaa. Optimoinnin puute harmittaa, mutta kokonaisuutta se ei tuhoa: XCOM 2 on loistava toimintastrategia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.