Muotibloggaaja ennustaa: Äidin vanhoille farkuille uutta käyttöä

Jyväskylässä pitkään asunut Iina Moukola tunnetaan muun muassa MouMouna muotialan piireissä. Nyt nainen asuu Helsingissä. Rainer Geselle

Seppo Pänkäläinen

Tunnettu muotibloggaaja Iina Moukola eli MouMou ennustaa, että kevään muoti koostuu nostalgiasta, urheilullisuudesta ja paljaista olkapäistä.

– Tänä keväänä kannattaa kysellä, olisiko äiti sattunut säilymään leveälahkeiset farkkunsa ja mokkahameensa. Sporttimuoti jatkaa sekin edelleen vahvana. Tosin vahvan comebackin tehneen Adidaksen rinnalla alkaa katukuvassa näkyä enemmän Niken lenkkareita.

– Myös paljaita olkapäitä nähdään kevällä paljon yksiolkaimisten, erilaisilla aukoilla koristettujen ja olkaimettomien ylöosien muodossa, Moukola sanoo.

Moni Keskisuomalaisen lukija muistaa Moukolan MouMou-palstasta, joka ilmestyi lehdessä 2009–11. Tuolloin oli varsin uutta, että nuori alan ammattilainen antoi muotivinkkejä myös verkon kautta. Nyt se on arkipäivää.

– Suurin ja minusta myös paras muutos muodissa taitaa olla, että pukeutuminen on nykyään erityisen mukavaa ja rentoa. Huippukorkeat korot ja makkarankuorimekot eivät ole enää haluttuja, vaan pyjamahousut, neuleet ja matalat kengät ovat jyränneet ne, Moukola sanoo.

Hän myös tietää julkkisten ja bloggaajien merkityksen muodissa.

– Julkkikset, jotka saavat usein inspiraationsa suurilta muotitaloilta, näyttävät meille tavallisille ihmisille mallia, miten uusimmat muotivillitykset saadaan näyttämään hyvältä. Bloggaajat tekevät sitten näistä muotivirtauksista sstetta arkisemmat ja samaistuttavat versiot, jotka kuluttaja voi käydä ostamassa ja pukea ylleen sellaisinaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.