Jippu kohtaa äitinsä 11 vuoden jälkeen – Suonikohjut merkittävässä roolissa

Jippu vihittiin musiikkievankelistaksi lokakuussa 2015. Risto Aalto

Seppo Pänkäläinen

Laulaja Jippu,oikealta nimeltään Merituuli Elorinne, kohtaa vuosien jälkeen biologisen, Keuruulla Pihlajavedellä asuvan äitinsä Mervi Korkealan. Tapaaminen toteutuu Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmasarjassa keskiviikkona 10.2.

Keskusteluohjelmassa Jippu tapaa biologisen äitinsä studiossa ja kertoo hylätyksi tulemisen tunteistaan, pitkäksi venyneestä murrosiän kapinasta sekä omasta äitiydestään, mikä sai hänet ottamaan yhteyttä biologiseen äitiinsä yhdentoista vuoden tauon jälkeen.

– Äiti, miksi en voi tulla kotiin, laulaja ja lauluntekijä Jippu kertoo itkeneensä lastenkodissa murrosikäisenä.

Pahaa oloa seurasi yli vuosikymmenen välirikko, jolloin Jippu ei suostunut antamaan äidilleen edes puhelinnumeroaan saati tapaamaan häntä.

– Tästä tuli minuun katkeruus: Minkä takia minun äitini jätti minut lastenkotiin, eihän kukaan äiti voi jättää lastaan. Vasta myöhemmin olen ymmärtänyt, että oli hyvä, että jouduin lastenkotiin. Olin niin rikkinäinen ja sekaisin, ettei kukaan pystynyt minua pitämään aisoissa, Jippu kertoo nyt.

Jälleennäkemiseen liittyy paljon inhimillisiä piirteitä.

– Se lähti suonikohjuista. Istuin saunassa ja rupesin itkemään, kun mietin, että olen inhonnut näitä jalkoja, kun nämä ovat niin samanlaiset kuin äidillä. Ne ovat muistuttaneet minua siitä, että minun pitäisi kohdata äitini, mutta en ole pystynyt siihen, Jippu tilittää.

Myös Jippu on asunut vähän aikaa Keuruulla aikuisiällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.