Komentaja Lindberg: Ruotsin ja Tanskan puolustusyhteistyö ei yllätä

Ruotsin ja Tanskan puolustusyhteistyön syveneminen ei yllättänyt Suomen puolustusvoimain komentajaa Jarmo Lindbergiä. Tiina Mutila

STT

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg sanoo, että Tanskan ja Ruotsin puolustusyhteistyö ei tule yllätyksenä hänelle.

– Ruotsilla on varmasti ollut muidenkin naapurimaidensa kanssa yhteistyötä. Olisihan se kummallista, jos he eivät katsoisi muuhunkin suuntaan kuin Suomeen, sanoi Lindberg turvallisuus- ja puolustuspoliittisen konferenssin yhteydessä Ruotsin Sälenissä.

Lindberg ei usko, että Ruotsin yhteistyö Tanskan kanssa vaikuttaisi Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöhön.

– En näe sillä tällä hetkellä olevan erityistä vaikutusta meidän kahdenväliseen (Suomen ja Ruotsin) puolustusyhteistyöhön, hän sanoo.

Suomessa on käynnissä useita puolustusyhteistyön syventämiseen liittyviä lakihankkeita ja työryhmiä. Lindberg ei halua lähteä arvioimaan hankkeiden tärkeysjärjestystä.

– Muun muuassa työryhmistä ja niiden aikatauluista riippuu se, miten esitykset tulevat eduskuntakäsittelyyn. Halua on ilmeisesti edetä kohtalaisen ripeästi. Voi olla, että jo kevätistuntokaudella niistä joitakin käsitellään, sanoi Lindberg Sälenissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.