Poliisi: Tulipalon sytytti todennäköisesti vastaanottokeskuksessa asuva henkilö

Tulipalo saatiin Tampereen vastaanottokeskuksessa sammutettua heti alkuunsa. STT

STT

Poliisi tutkii Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksessa tänään syttynyttä paloa tuhotyönä. Alustavien selvitysten perusteella on todennäköistä, että sytyttäjä on joku kiinteistössä asuva henkilö. Poliisin mukaan taukohuoneen verhot oli sytytetty tuleen.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman kello 11:n jälkeen. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle vastaanottokeskuksen henkilökunta oli jo ehtinyt sammuttaa tulipalon jauhesammuttimella. Henkilökunta ohjasi turvapaikanhakijat ulos palon alkaessa eikä kukaan loukkaantunut. Poliisi ja pelastuslaitos varmistivat vielä, että kaikki asukkaat olivat turvassa.

Poliisi on aloittanut asukkaiden puhutukset, mutta palon sytyttäjää ei ole toistaiseksi saatu selville. Poliisi kertoo, että henkilökunnan mukaan osa asukkaista olisi ollut tyytymättömiä vastaanottokeskuksen olosuhteisiin.

Rautaharkon vastaanottokeskuksessa syttyi uhkaava tulipalo edellisen kerran joulukuussa. Tulipalo johtui tuolloin todennäköisesti huolimattomasta tulenkäsittelystä. Vastaanottokeskuksessa on tilat 120 turvapaikanhakijalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.