Gravity Rush Remastered

Johannes Valkola

Käsikonsoli PS Vitan Gravity Rush (2012) esitteli omaperäisen naissupersankarin, joka pystyi hyppäämään ilmaan leijumaan ja sen jälkeen vaihtamaan painovoiman haluamaansa suuntaan. Näin hän kykeni vaikkapa tippumaan ylöspäin tai juoksemaan seinillä. Taidolla hänet sai myös ikään kuin lentämään.

Liiketunnistuksen, kosketusnäytön ja ohjaintattien yhdistelmä pisti kuitenkin kädet solmuun, kun käsikonsolia piti pyöritellä nopeasti. Ideatasolla huikea pelimekaniikka ansaitsikin uuden yrityksen.

PlayStation 4:n hurmaava uusintaversio paikkaa puutteita. Charles Dickensin ja Hayao Miyazakin töistä ammentava anime-ulkoasu herää uuteen eloon täydessä teräväpiirrossa ja kauniissa tehosteissa ja yksityiskohdissa. 60 kuvan sekuntivauhdin ruudunpäivitys lisää kissamaisiin liikkeisiin eleganssia, ja pelattavuus helpottuu huomattavasti peliohjaimella. Mukana on myös kaikki PS Vitan myöhempi lisäsisältö.

Remasterointi ei kuitenkaan korjaa vaatimatonta tarinankerrontaa eikä tehtävärakennetta, mutta pelkästään paikasta toiseen liikkuminen on tuntunut harvoin yhtä antoisalta ja aistikkaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.