Save the Line

Jarmo Pitkänen

Videopeliteollisuus on kolmen vuosikymmenen aikana kasvanut elokuviin verrattavaksi megateollisuudeksi. Siinä, missä pelejä vielä 80-luvulla rakennettiin parin ihmisen voimin nerokkaan peli-idean ympärille, nykyisin hittipeleissä näkyy jopa satojen ihmisten kädenjälki.

Save the Line on Applen älypuhelimille rakennettu älypeli, joka yksinkertaisuudellaan tuo mieleen kolmen vuosikymmenen takaiset pc-pelit. Etupäässä tableteille suunnattu uutuus loistaa nerokkaalla ideallaan: pelaajan on suojeltava poikkilinjaa siihen törmääviltä palkeilta.

Pelaajan työkalu tavoitteen saavuttamiseksi on liike. Viivaa voi liikutella ja hyppyyttää tulevista uhkista selviytyäkseen. Liikkeen lisäksi pelaajalla on suojakilpi, jonka avulla viiva kestää yhden törmäyksen. Haastavien tasojen määrän vuoksi peli-iloa riittää pitkään.

Ulkoasultaan Save the Line on koruton: ruudulla pelaajalle esitetään vain välttämätön. Vaikka tuotannolliset arvot jättävät toivomisen varaa, peli koukuttaa armottomasti. Loistavan kosketusohjauksen ja nerokkaan idean yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiehtova älypelihelmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.