Laulaja Adele suivaantui Trumpille rock-legendojen vanavedessä

Laulaja Adele ja useat rock-maailman silmäätekevät ovat pahastuneet Donald Trumpin käytettyä heidän musiikkiaan vaalitilaisuuksissaan. Robyn Beck

Teppo Koskinen

Lukuisista hiteistään ja karheasta äänestään tunnettu brittilaulaja Adele kehottaa republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia lopettamaan hänen musiikkinsa käytön vaalitilaisuuksissaan.

Trump on käyttänyt vaalitilaisuuksissaan muun muassa Adelen kappaletta Rolling in the Deep ja James Bond -elokuvasta tuttua Skyfallia.

– Adele ei ole antanut lupaa käyttää hänen musiikkiaan minkäänlaisessa poliittisessa kampanjoinnissa, Adelen edustaja Benny Tarantini sanoi lehtitietojen mukaan.

Tarantini ei kuitenkaan kommentoinut, aikooko laulaja tehdä muuta kuin esittää julkisen paheksuntansa musiikkinsa käytöstä.

Lehden mukaan Adele on aiemmin esittänyt vastalauseen esimerkiksi Britannian pääministerille David Cameronille tämän käytettyä hänen musiikkiaan kampanjatilaisuuksissaan. Adele perusteli vastalausettaan sillä, että hän on Labour-kannattaja. Cameron edustaa Britannian konservatiivipuoluetta.

Adele ei ole ainoa musiikkinsa käytöstä Trumpin kampanjassa loukkaantunut artisti. Aiemmin esimerkiksi REM-yhtyeen Michael Stipe, Neil Young ja Aerosmith-yhtyeen Steven Tyler ovat protestoineet heidän kappaleidensa käyttöä Trumpin tilaisuuksissa.

The Guardian -sanomalehden haastatteleman lakimiehen mukaan muusikoilla on kuitenkin hyvin pienet mahdollisuudet vaikuttaa siihen, kenen musiikkia Trumpin tilaisuuksissa soitetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.