Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin pioneerirykmentti siirtyi historiaan

Pioneerirykmentti hyvästeli keuruulaiset tiistaina keskusurheilukentällä pidetyssä paraatikatselmuksessa, minkä jälkeen rykmentin paraatiosasto marssi läpi kaupungin keskustan. Saarenpää Sami

Rainer Liimatainen

"Käsken 1. pioneerikomppanian siirtymään Karjalan prikaatiin raivaajakomppaniaksi, suojelukomppanian siirtymään Porin prikaatin suojelukomppaniaksi ja 2. pioneerikomppanian siirtymään suoraan johtooni ja lakkautettavaksi osana Pioneerirykmenttiä 31.12.2014."

Näillä Pioneerirykmentin komentajan everstiluutnantti Jukka Kentalan sanoilla kunniakas Pioneerirykmentti siirtyy historiaan.

Rykmentti hyvästeli keuruulaiset tiistaina keskusurheilukentällä pidetyssä paraatikatselmuksessa, minkä jälkeen rykmentin paraatiosasto marssi läpi kaupungin keskustan. Paraatiin osallistui noin 430 varusmiestä, kadettia, Puolustusvoimien palkattuun henkilöstöön kuuluvaa ja maanpuolustusyhdistysten jäsentä. Moottoroidussa osastossa oli 16 pioneeriaselajin toimialueita edustavaa ajoneuvoa.

Katselmuksessa Kentala muistutti, että Puolustusvoimien raivaamiskoulutus ja suojelukoulutus nykymuotoonsa on rakennettu Pioneerirykmentissä.

–Siinä erittäin suuren ja merkittävän työn on tehnyt Keski-Suomen pioneeripataljoona komentajiensa johdolla ja perusyksikön päälliköiden toimeenpanemana. Koulutuksen ja osaamisen korkea taso molemmilla aloilla on tunnustettu myös kansainvälisesti.

Pioneerirykmentti jatkaa toimintaansa vuoden loppuun, mutta huomenna pidettävän kotiuttamisjuhlan jälkeen varuskuntaan jää vain yksi varusmieskoulutusta antava perusyksikkö. Kotiutuvia on kaikkiaan noin 300, ja palvelukseen vielä jääviä noin 70.

Esikunta ja huoltokeskus jatkavat tehtäviään vuoden loppuun ja huolehtivat rykmentin toimintojen päättämisestä niin, että Keurusselän kasarmi- ja harjoitusalue voidaan luovuttaa Puolustusvoimien käytöstä. Viimeiset varusmiehet kotiutuvat Pioneerirykmentistä 18.12.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut