Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jämsän koirafestarit: 6-vuotias Heka on kuin huippurheilija

Tiina Harjulta ja kuusivuotiaalta Heka-koiralta frisbee sujuu jo mallikkaasti. Marko Kauko

Shahin Doagu

Kääpiövillakoira Heka tuli koko kansan tietoisuuteen vuonna 2011, kun se esitti koiratanssia omistajansa Tiina Harjun kanssa kykyjenetsintäohjelma Talentissa. Nyt Hekan laji on vaihtunut koiratanssista koirafrisbeehen, josta kuusivuotias karvakuono on silminnähden innoissaan.

– Heka kova haukkumaan ja koiratanssikisoissa haukkuminen suurin synti. Tulin siihen tulokseen, ettei ole mukavaa, että yritän jatkuvasti saada sen hiljaiseksi, vaikka haukkuminen on yksi sen luonteenpiirteistä. Sitten kuulin frisbeegolfista, johon jäimme saman tien koukkuun, jyväskyläläinen Harju sanoo.

Kuluvan viikonlopun aikana Heka harjoittelee frisbeetä Jämsän Himoksella, jossa järjestetään ensimmäistä kertaa koirien omat festarit. Torstaina alkaneessa OnniDog-tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla koirafrisbeen lisäksi lukuisia muita koiralajeja, kuten agilityä, tokoa, pallopaimennusta ja vesipelastusta.

Tapahtuman järjestäjän Maria Pesosen mukaan OnniDog eroaa muista koiranäyttelyistä ja lajikohtaisista tapahtumista siten, että nyt yhdessä paikassa on mahdollisuus kokeilla kaikkea.

– Suomessa on paljon erilaisia koiralajeja, mutta yleensä niitä kokeillaakseen pitää mennä pitkälle kurssille tai liittyä johonkin seuraan. Täällä tapahtumassa pääsee kokeilemaan 16 eri koiralajia ja etsimään sitä omaa juttua, Pesonen kertoo.

Vauhdikkaan harrastamisen lisäksi sunnuntaihin saakka jatkuva OnniDog tarjoaa koiran kasvattamiseen liittyviä luentoja. Koiranomistajille puhutaan esimerkiksi lihashuollosta ja ruokinnasta.

– Hekaa hoidetaan kuin huippu-urheilijaa. Syyskuun puolessavälissä sillä on aika osteopaatille, jonka luona käydään laittamassa rankaa suoraksi, Harju sanoo.

KSML.tv:n videolla OnniDog-tapahtumassa treenaava Heka näyttää frisbeetaitojaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut