Tellervonkadun tulipalo sammutettu – osa asukkaista evakkoon yöksi

Tellervonkatu 13:n alakerran sitkeästä palosta nousee savua. Hanna Marjanen

Topi Nykänen, Anna Kivinen

Jyväskylän Tellervonkadulla sijaitsevan kuvalaattayrityksen tulipalo on saatu sammutettua. Lähialueen asukkaat voivat jälleen liikkua ulkona normaalisti, eikä ikkunoita tarvitse enää pitää suljettuina.

Illalla puoli seitsemän maissa päivystävä palomestari Juha Saario kertoi Keskisuomalaiselle, että palo on saatu sammutettua. Tuuletus- ja jälkirvartiointi paikan päällä jatkuu yhä.

Liikehuoneisto on tuhoutunut palossa pahasti. Kerrostalon asuinhuoneistoista osassa on savun vuoksi hajuhaittoja. Niinpä A-rapun asukkaat joutuvat olemaan torstain vastaisen yön tilapäismajoituksessa. B-rapun asukkaat sen sijaan ovat pääseet illalla palaamaan koteihinsa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Jyväskylän Kuvalaattalaitos -nimisessä yrityksessä syttyneestä tulipalosta keskiviikkona kello 14.25. Palo syttyi ilmeisesti magnesiumlevyä leikattaessa. Yritys sijaitsee kerrostalon katutasossa osoitteessa Tellervonkatu 13. Sen päällä on kolme asuinkerrosta.

Palon sammuttamista vaikeuttivat huoneiston sokkeloisuus ja tavaramäärä.

– Savusukeltajat tutkivat koko ajan sisätiloja, mutta siellä on paljon savua ja erittäin huono näkyvyys. Palopesäkkeisiin on hankala päästä käsiksi, Saario kertoi aiemmin keskiviikkona.

Alkuvaiheessa magnesiumpaloa ei voitu sammuttaa vedellä räjähdysvaaran vuoksi. Jauhesammutusvälineistöä pitikin haalia lisää Ilmavoimilta. Paikalle hälytettiin Ilmavoimien vaahtoyksikkö, jolta saatiin lisää jauhesammuttimia.

Sammutuksen loppuvaiheessa käytettiin sammutuksen nopeuttamiseksi myös vettä.

Pelastuspäällikkö Risto Helmisen mukaan palon syttymissyy ei ole tarkkaan tiedossa, mutta se syttyi, kun yrittäjä oli leikkaamassa magnesiumlevyä. Magnesium on herkästi syttyvä metalli.

Yrittäjä yritti sammuttaa paloa ensin jauhesammuttimella, mutta ei onnistunut tässä. Hän altistui palokaasuille, ja hänet vietiin hoidettavaksi sairaalaan. Ilmeisesti hän kuitenkin välttyi vakavilta vammoilta.

Muita henkilöitä ei ole loukkaantunut palon vuoksi.

Naapurissa, osoitteessa Tellervonkatu 15, asuva Mikko Lehtomäki kertoi iltapäivällä, etteivät viranomaiset varoittaneet ainakaan häntä suoraan.

– Näin ulkona poliiseja ja kävin katsomassa, mikä siellä on meininki. Poliisi kehotti palaamaan takaisin kotiin ja laittamaan ikkunat, ovet ja ilmanvaihto kiinni, Lehtomäki kertoi.

Sammutustöiden takia Tellervonkatu oli suljettu Puutarhakadulta Tellervonpuiston Puistokadun puoleiseen päähän asti. Nyt liikenne sujuu normaalisti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut