Muistatko vielä tämän? C-kasetille oli helppo nauhoittaa radiosta

Jääkiekkoselostaja Aleksis Ärje innostui alasta kouluikäisenä kuunnellessaan radiosta JYPin otteluselostuksia. Tiina Mutila

Mikko Lundell

Aleksis Ärje ikuisti kouluikäisenä jääkiekkojoukkue JYPin otteluselostuksia radiosta C-kaseteille. Nauhurin ääressä piti olla sormi tarkkana. Isona Ärje itse alkoi selostaa radioon JYPin liigaotteluja.

Jyväskyläläinen on säilyttänyt kasettinsa, joita hän aikoinaan kuunteli uudelleen ja uudelleen. Nyt hän kaivoi aarteet esiin.

– Huikeaa käsitellä taas pitkästä aikaa C-kasetteja.

Ärjen 1990-luvulla radiosta nauhoittamilla kaseteilla on äänessä etenkin Kari Tyni, JYPin legendaarinen radioselostaja ja nykyinen toimitusjohtaja.

– AMPUU MAALIIN! Pienestä kulmasta tyhjään maaliin tekee Thomas Sjögren ja upottaa KalPan, Tyni hehkuttaa JYPin silloisen ruotsalaisvahvistuksen osumaa eräällä kasetilla.

Tyni oli yksi niistä jääkiekkoselostajista, joiden tekemisistä Ärje sai vaikutteita. Omassa työssään Ärje on kokenut toiselta puolelta mikrofonia saman, minkä aikoinaan innokkaana radionkuuntelijana: jääkiekkoselostukset voivat koskettaa kuuntelijoitaan syvästi.

Ärjen mieleen on jäänyt esimerkiksi eräs palaute, jonka hän sai viime kevään pronssiottelun jälkeen. JYP oli napannut mitalit päihitettyään Lukon.

– Se, mitä pelissä tapahtui ja se että JYP loppujen lopuksi voitti, oli saanut tämän kuuntelijan itkemään. Selostaessa en yhtään tiedä, miten joku tulkitsee sen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.