Abien penkkareissa nähtiin hulvattomia nettimeemejä - Katso video

Jyväskylän abien penkkariajelulla nähtiin kaikenlaista väkeä poliitikoista satuhahmoihin. Marko Kauko

Tarja Kovanen

Jyväskylä oli tänään keskipäivällä täynnä karkkisadetta ja karnevaalitunnelmaa, kun abiturienttien perinteiset penkkarirekat valtasivat keskustan.

Lyseon lukion Harjun toimipisteen abiturientti Anniina Poikosen puku sai alkunsa nettimeemistä, josssa Kermit-sammokkoa juo teetä.

– Siinä lukee, että that´s none of my business eli sitä ei kiinnosta ja samaistuin siihen, Poikonen kertoi ennen pernkkariajelua.

Lyseon lukion Harjun toimipisteellä ei ollut tiettyä penkkariteemaa. Moni oli kuitenkin valinnut itselleen eläinasun.

– Ehkä se johtuu siitä, että tämmöiset karvaiset puvut lämmittävät, pohti gorillaksi pukeutunut Arttu Ikonen.

Eläinten lisäksi rekkojen lavalla nähtiin monenlaisia satu- ja pelihahmoja, elokuvien sankareita ja konnia sekä poliitikkoja ja valtionpäämiehiä, muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un.

Banderollit olivat perinteiseen tapaan täynnä huumoria, mutta vakavaakin asiaa mahtui mukaan. Jyväskylän abit arvostelivat esimerkiksi ylioppilastutkintolautakuntaa sekä Jyväskylän uusia jättilukioita. Rekkojen lavoilta ei myöskään huudeltu suurlukioiden toimipisteiden nimiä, vaan vanhojen lukioiden tuttuja nimiä, kuten Seppää ja Voionmaata.

Katso oheiselta videolta penkkaritunnelmia Jyväskylästä. Kuvia sekä Jyväskylän että muun maakunna penkkaritunnelmista löytyy vielä myöhemmin torstain aikana KSML.fi:stä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.