Tapamuslimiakin pelottaa – "Tuntuu järkyttävältä, että uskonnon nimissä tapetaan"

Pariisin terroriteot herättivät pelkoa monessa suomalaisessa, myös islaminuskoisessa. Saget Joel / Lehtikuva

Aino Elomäki

Pariisin terroriteot ja Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden kasvavat määrät huolestuttavat monia suomalaisia. Niin myös Keskisuomalaisen toimittaja Shahin Doagua, joka on itse muslimi.

Doagu kuuli kassajonossa, kun kaupassakävijät pohtivat Pariisin iskuja ja sitä, onko Suomessakaan kohta enää turvallista. Hän jakaa pelon tunteen.

– Siltikin pelkoa suuremman sijan hyrskyvästä tunnemaailmastani vie suru. Suru siitä, miten yksi maailman suurimmista uskonnoista, islam, on saanut niin vastenmielisen kuvan ihmisten mielissä, Doagu kirjoittaa.

Hänen omassa perheessään uskoa on käsitelty henkilökohtaisena asiana, joka antaa voimaa elämässä.

– On myös muistutettu, että muslimin tulisi kohdella toisia niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan – aivan kuten Raamattukin neuvoo.

Doagu toteaa, että hänen perheensä ei ole poikkeus, vaan yksi miljoonista. Hänestä tuntuu pelottavalta ja järkyttävältä, että uskonnon nimissä tapetaan ja soditaan.

– Siksi tällainen aivan tavallinen ja suomalaisessa katukuvassa normaalilta näyttävä muslimi toivoo, että näinä aikoina me pystyisimme uskonnosta riippumatta yhdistämään voimamme ja pysymään vahvoina, Doagu painottaa.

Lue koko kolumni tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.