Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oksaharju: Mikä yhtiö uiskenteli nousuveden aikana munasillaan?

Jorma Rahkonen

Keskisuomalaisen taloussivun kolumnistin, osakestrategi Jukka Oksaharjun mukaan talouden laskut paljastavat, kuka uiskenteli nousuveden aikaan munasillaan.

Helsingin pörssin 25 suuryhtiöstä 23 on raportoinut tammi–maaliskuun osavuosilukunsa. Jopa 16 yhtiötä kertoi myyntinsä laskeneen vuodentakaisesta. Tulospudotuksesta raportoi 10 yhtiötä. Jos osakkeille vaihtoehtoiset korot olisivat korkeammalla, Oksaharjun mukaan ammuttaisiin näillä rimanalituksilla kurssitasoista ilmoja pihalle.

Vain viisi suuryhtiötä kohensi alkuvuonna tulostaan kestävästi, eli myyntiä kasvattamalla. Todelliset menestyjät ovat Cargotec, Elisa, Kone, UPM-Kymmene ja Wärtsilä.

Oksaharju kehuu metsäkoneyhtiö Ponssea.

–Ponsse osoittaa, että koskaan ei tule luopua ydinosaamisesta. Laskevaa kysyntää ei tule aina ottaa annettuna perusteena säästötalkoille. Myyntiinkin voi vaikuttaa. Kun samoista asiakkaista kilpailevat konserniveljet joutuvat kustannuskurimukseen, on suhdanteiden yli katsovalla filosofialla iskupaikkansa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut