Hirsinen päiväkoti päihitti betonisen Viitasaarella

Viitasaaren uusi päivähoitokeskus rakennetaan hirrestä. Hirsirakenteinen päiväkoti voitti äänestyksessä betonirakenteisen äänin 17–9. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Kaupunginhallitus oli aiemmin päätynyt betonielementtien kannalle ja esitti tätä valtuustolle. Perussuomalaisten varavaltuutettu Lars Byman teki kuitenkin vastaesityksen hirren puolesta ja sai suuren joukon kannattajia.

– Hirsirakentaminen on täysin kotimaista työtä ja hirsirakentamisen on todettu olevan kosteudenhallinnan kannalta erinomaista verrattuna muihin materiaaleihin. Hirsirakentaminen on osa suomalaista rakennusperinnettä ja tekemällä julkisen rakennuksen puusta edistämme suomalaista puuteollisuutta, Ilkka Kemppainen (kesk.) perusteli kannatuspuheenvuorossaan.

– Hirsirakenteella on luonnollinen melua tasapainottava vaikutus ja hirren hiilijalanjälki on myös huomattavasti pienempi kuin betonin, Kemppainen jatkoi.

Äänestyksessä hirren kannalle asettui valtaosa keskustalaisista, kaikki kokoomuslaiset, osa demareista ja kaksi perussuomalaista sekä omaa ryhmäänsä edustava Jyrki Koskela.

Betonin puolella oli viisi demaria, kolme perussuomalaista ja kaksi keskustalaista valtuutettua. Keskustan Eero Pulkkinen äänesti tyhjää.

Uusi päivähoitokeskus rakennetaan Haapaniemen vanhan päiväkodin rinnalle ja sen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä. Siihen tulee tilaa noin 600 kerrosneliötä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut