Terho ei kommentoi Mäntylän tilannetta: ministeriö kiistää rikoksen

STT

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei aio tänään kommentoida sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) rikosepäilyä.

Mäntylän epäillään hakeneen itselleen perusteetta oikeusapua yli 5?000 euron arvosta, kertoo Seiska-lehti. Epäilty rikos tapahtui vuoden 2010 lopussa, jolloin Mäntylä ei vielä ollut kansanedustaja.

Mäntylä lähetti asiasta tänään tiedotteen, jossa hän kiistää syyllistyneensä rikokseen. Mäntylä vahvistaa, että häntä on kuultu esitutkinnassa epäiltynä petoksesta liittyen vuosina 2009–2010 tehtyihin oikeusapuhakemuksiin, joiden perusteella hän sai oikeusapua.

Mäntylän mukaan asiassa on kyse siitä, olisiko hänen tullut hakemuksessa ilmoittaa yli puolet vuodesta ulkomailla asuneen seurustelukumppaninsa tulot hakemuksessa vai ei. Hän kertoo toimineensa viranomaisilta ja avustajaltaan saamiensa ohjeiden mukaisesti.

Mäntylän mukaan häntä kuultiin samasta aiheesta myös vuonna 2012. Silloin oli tehty ilmianto, jonka mukaan hän olisi antanut velkajärjestelyn yhteydessä väärää tietoa salaamalla seurustelukumppanin tulot. Silloin tutkinta päättyi Mäntylän mukaan päätökseen esitutkinnan rajoittamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tutkinta lopetettiin eikä asiaa viety oikeuteen.

– Olen vuosia sitten päättyneen seurustelusuhteen päättymisen jälkeen joutunut hyvin intensiivisen kiusaamisen kohteeksi, mikä on pitänyt sisällään erilaisia ilmiantoja milloin minnekin. Olen voittanut kaikki nämä erilaiset oikeudelliset ja muut menettelyt, joita näistä ilmiannoista ja muista toimista on seurannut, Mäntylä kirjoittaa tiedotteessa.

Lapin poliisi tiedotti tänään, että sillä on ollut heinäkuusta alkaen tutkittavana Mäntylään kohdistuva rikosepäily vuodelta 2010. Poliisi on muun muassa kuulustellut osallisia.

Tutkinta on loppuvaiheessa. Poliisi tekee syyttäjän kanssa yhteistyötä selvittääkseen, onko tapausta aihetta siirtää syyteharkintaan. Jos petosepäily siirtyy syyteharkintaan, se tapahtuu tulevien viikkojen aikana.

Seiskan mukaan epäily koskee lasten huoltoon liittynyttä oikeudenkäyntiä, jossa Mäntylä ilmoitti olevansa yksin asuva yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa oikeusapua valtiolta.

Seiskan mukaan hän todellisuudessa kuitenkin asui avoliitossa varakkaan merikapteenin kanssa eikä hänellä olisi ollut perusteita ilmaiseen oikeusapuun.

Tämä tuli ilmi seuraavana vuonna, kun merikapteeni ja Mäntylä riitelivät rahasta käräjäoikeudessa. Tässä oikeudenkäynnissä Mäntylä itse kertoi, että on asunut merikapteenin kanssa avoliitossa vuodesta 2006 marraskuuhun 2011 asti ja molemmat ovat huolehtineet perheen menoista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut