Hallituksen kriisineuvotteluissa toiveikkuutta – sote-kompromissi käsittelyssä

Juha Sipilä (kesk.) lähti valtioneuvoston linnasta noin kello 12.20. Rekomaa Roni / Lehtikuva

STT

Toiveikkuus sote-ratkaisun löytymiseksi ja hallituskriisin avaamiseksi on kasvanut aamupäivällä, kun hallituspuolueet ovat käsitelleet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) uutta kompromissiehdotusta.

Hallituskriisiä ja sote-kiistaa ratkotaan nyt valtioneuvoston linnassa, jossa ovat koolla kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat ja hallituksen avainministereitä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi aamun ryhmäkokouksen jälkeen olevansa toiveikkaampi kuin yön jälkeen.

– On olemassa kompromissin ituja, hän kuvasi tilannetta STT:lle.

Aamupäivällä koolla oli myös kokoomuksen eduskuntaryhmä. Puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb poistui kokouksesta kommentoimatta tilannetta medialle.

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin mukaan kokoomus on valmis järjestämään uuden ryhmäkokouksen iltapäivän tai illan aikana, jos löytyy sellainen neuvottelutulos, jota kannattaa vielä käsitellä. Hänen mukaansa sote-alueiden määrä on yhä se, mistä vääntöä käydään. Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen sanoi, että olisi absurdia jos hallitus kaatuisi tähän.

Kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat koolla jälleen iltapäivällä.

Kiista sote-alueiden määrästä leimahti hallituskriisiksi eilen 18:aa aluetta ajavan keskustan ja pienempää määrää vaativan kokoomuksen välillä.

Sipilä kertoi aamulla tekevänsä vielä yhden yrityksen sote-ratkaisuksi aamupäivän aikana. Yön aikana tehtiin hänen mukaansa useita kompromissiehdotuksia, mutta neuvottelutulosta ei saavutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.