Sipilä kiittelee Postin vuokratyövoimaratkaisua

Sipilä toivoo, että Postin työehtosopimusneuvottelut nytkähtävät nyt eteenpäin, sillä Suomessa ei ole nyt varaa lakkoiluun. Kauko Jyrki

STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää hyvänä Postin ratkaisua olla käyttämättä vuokratyövoimaa mahdollisen lakon aikana. Hän kertoo käyneensä eilen asiasta useita pitkiä keskusteluja Postin johdon kanssa.

Sipilän mukaan hän ei omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä määrännyt valtio-omisteisen Postin johtoa luopumaan vuokratyövoiman käytöstä.

– Postin johto itse päätyi tähän ratkaisuun, Sipilä kertoi toimittajille eduskunnassa.

Sipilän mukaan hänen ja Postin johdon välillä ei ollut erimielisyyttä vuokratyövoiman käytöstä.

– Ymmärrän hyvin heidän lähtökohtansa, mutta itselleni on arvopohjaisesti tärkeää, että työntekijöiden lakko-oikeutta ei rajoiteta, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan Postin tilanne on hankala ja yhtiössä tarvitaan isoja muutoksia kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa.

– Postin johdolla on täysi tukeni kaikkiin toimenpiteisiin, mitä he joutuvat tekemään kilpailukykynsä varmistamiseksi, Sipilä lupasi.

– Työehtosopimuspuolella täytyy löytää uusia elementtejä siihen, että Posti selviää jatkossa.

Sipilä toivoo, että Postin työehtosopimusneuvottelut nytkähtävät nyt eteenpäin.

– Tätä todella toivon, koska meillä Suomessa ei ole nyt varaa lakkoihin, vaan nyt pitää sopia. Nyt on sopimisen aika.

Sipilä ei kommentoinut sitä, puuttuiko hän Postin mahdolliseen vuokratyövoiman käyttöön, koska SAK uhkasi maanantaina keskeyttää työmarkkinasopimusneuvottelut, jos Posti käyttää torstaina mahdollisesti alkavan lakon aikana vuokratyövoimaa.

– Kuuluu normaaliin omistajaohjauskeskusteluun, että tällaisissa kriittisissä tilanteissa käydään myös keskustelua omistajan kanssa siitä, miten päästään eteenpäin, Sipilä sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.