Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Parveketupakointi halutaan kieltää – "Myrkkyä pienikin pitoisuus"

Parvekkeella tupakoiminen voi olla myös vaarallista. Viime vuonna rakennuspaloista noin 4,4 prosenttia sai alkunsa tupakasta. Sisä-Suomen Lehden arkisto

Aino Elomäki

Keskisuomalainen kysyi lukijoiltaan marraskuun alussa, pitäisikö tupakointi parvekkeella kieltää. 59 prosenttia eli suurin osa lukijoista olisi valmis kieltämään parvekkeella sauhuttelun. 41 prosenttia ei lähtisi estämään parveketupakointia. Keskisuomalaisen kyselyyn vastasi yhteensä 1147 ihmistä.

Kommentteja aiheeseen liittyen tuli melkein 100 kappaletta. Kommenteissa esiintyi hieman enemmän parveketupakointia vastustavia mielipiteitä kuin sitä puoltavia. Parveketupakoinnin vastustajat painottivat terveyssyitä ja oikeutta raikkaaseen ilmaan. Tupakansavusta kärsivät ilmoittivat sen kantautuvan joskus sisälle saakka. Moni myös muistutti, että joissakin taloyhtiössä muun muassa parvekkeella grillaaminen on kiellettyä ja kysyi, miksi tupakointi täytyy kuitenkin sallia.

Parvekkeella tupakointia kannattavat taas mielsivät, että mahdollinen kielto kajoaa yksilön vapauksiin ja perusoikeuksiin, joita koetaan muutenkin rajoitettavan melkoisesti.

 

Onhan selvää, ettei naapureita saa häiritä. Ei metelöimällä eikä savustamalla.

Wagner

Kaikilla on oltava oikeus nauttia parvekkeellaan raikkaasta ulkoilmasta, eikä kärsiä naapurin tupakansavusta. Varsinkin keväisin ja kesäisin kun luonto tuoksuu täysillä. Kerrassaan käsittämätöntä, että tuommoinen terrorisointi on lailla suojattu.

PeeHoo K

Grillaaminen parvekkeella voi vaarantaa myös omaisuuden, parkkipaikalla toisen palava auto voi oman autosi vieressä vaarantaa omaisuuden. Kukin tyylillään. Minun mielestä jokainen elää niin kuin haluaa.

Tiia Valtonen

Eipähän tuo ole millään lailla siistiä, kun kesällä on pakko tuulettaa parvekkeen kautta, niin kolme kerrosta alapuolelta tulee tupakanhaju mökkiin. Oispa hyvä kun loppuisi.

Matti Puttonen

Parveketupakoinnissa on kyse terveyshaitasta. On myrkkyä pienikin pitoisuus.

Mauno Voutilainen

Pitäisi kieltää lailla! Inhottavaa, kun yrittää tuulettaa, niin vähän väliä hajut sisällä. Väsyin siihen ja muutin pois.

Johanna Josu Laaksonen

Kun kerran Suomessa on kuitenkin vielä ihmisiä, jotka polttavat, täytyy heillä olla edes jonkinlaiset mahdollisuudet pössytellä edes jossakin. Emme voi kaikkia paikkoja savuttomiksi vaatia.

Markku Nykänen

Kerrostaloyhtiön järjestyssäännöissä on annettu pelisäännöt, joita noudattamalla kyllä pärjää. Ainakin meidän taloyhtiössä grillaaminen ja ruuanlaitto parvekkeilla on kiellettyä tulipalovaaran ja naapurustoihin leviävien käryjen vuoksi. Samoista syistä myös tupakointi parvekkeilla tulisi kieltää.

Jokke

Vaarallista on. En ole vuosiin käynyt tupakalla parvekkeella.

Arto Pyyluoma

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut