Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministeri Mäntylän petosepäily vanhentui – oikeus tyrmäsi jatkoaikavaatimuksen

Mäntylää epäiltiin petoksesta ennen kansanedustaja-aikaa. Roni Rekomaa

STT

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) petosepäily on vanhentunut. Lapin käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän hakemuksen syyteoikeuden jatkoajasta.

Mäntylää epäiltiin petoksesta oikeusavun haussa vuonna 2010. Hän kiisti rikoksen.

Syyttäjä voi kannella käräjäoikeuden ratkaisusta vanhenemisasiassa hovioikeuteen. Hän voi myös tehdä suoraan syyttämättäjättämispäätöksen sillä perusteella, että syyteoikeus on vanhentunut.

Syyttäjä Maija Aarto perusteli jatkohakemustaan sillä, että Mäntylän tapaus tuli esitutkintaan poikkeuksellisen myöhään. Käräjäoikeuden mielestä poliisilla oli kuitenkin tutkintapyynnön jälkeen riittävästi aikaa tehdä esitutkinta.

–?Syyteoikeuden vanhentumisajan jatkaminen on tarkoitettu hyvin poikkeukselliseksi menettelyksi, vanhentumisajan jatkamiselle ei ollut laillisia edellytyksiä, oikeus perusteli.

Lapin käräjäoikeuden mukaan poikkeukselliseen jatkoaikaan ei ollut syitä edes siksi, että vanhasta ja vähäisestä rikoksesta epäilty oli kansanedustaja ja ministeri.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut