Puolustus: Kyse lapsensurmista, ei murhista

STT

Viisi vauvaansa surmannut oululaisäiti on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi. Oulun käräjäoikeus on jatkanut aamulla tapauksen käsittelyä käymällä läpi mielentilatutkimusta ja seuraamuskeskustelua. Puolustuksen mukaan syytetyn toimintakyky oli heikentynyt tekojen aikaan ja hän luuli, että vauvat syntyivät kuolleina.

Puolustuksen mukaan kyse ei ole murhista vaan lapsensurmista, eikä teko ollut tahallinen. Avustajan mukaan niistä voidaan antaa enimmillään viisi vuotta vankeutta. Avustajan mukaan naisen elämänhallinta oli heikkoa, eikä hän suunnitellut tekoja etukäteen. Perimmäinen motiivi on jäänyt epäselväksi.

Joulukuisessa välituomiossaan käräjäoikeus katsoi, että äiti on syyllinen vauvojensa kuolemaan. Oikeuden mukaan naisen nimenomaisena tarkoituksena oli tappaa synnyttämänsä vauvat. Lisäksi oikeus katsoi naisen käsitelleen vauvojen ruumiita pahennusta herättävästi.

Syyttäjä vaatii naiselle ensisijaisesti elinkautista vankeutta viidestä murhasta ja viidestä hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjän mielestä lapsensurma ei tule kyseeseen, koska teot ovat olleet tahallisia ja naisen toimintakyky on säilynyt tekojen jälkeen ja hän on pystynyt rationaaliseen toimintaan.

Vauvojen ruumiit löytyivät viime kesänä oululaisen kerrostalon kellarikomerosta. Pakkaukset paljastuivat, kun talon asukkaat alkoivat ihmetellä kellarista tullutta hajua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.