Verkossa myytiin ensimmäisen kerran metsää

Sähköisellä puukaupalla yritetään saada puuta helpommin liikkeelle esimerkiksi silloin, kun metsänomistaja asuu etäällä metsästään. Risto Aalto

Jaana Siljamäki

Metsäyhtiön ja metsänomistajan välinen, ensimmäinen sähköinen puukauppa tehtiin eilen. Padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki myi Metsä Groupille noin tuhat kuutiota puuta. Kaupassa on sekä uudistus- että harvennushakkuita.

Kauppa tehtiin Metsä Groupin uudistetussa metsaverkko.fi-palvelussa. Salomäki osti samassa kaupassa uudistushakkuisiin maanmuokkauksen ja taimien istutuksen ensi keväälle ja ennakkoraivauksen harvennushakkuisiin. Jussi Salomäki hyväksyi kaupasta tehdyn tarjouksen pankkitunnuksillaan. Sähköinen puukauppa Metsä Groupin kanssa on toistaiseksi mahdollista vain Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille.

Kun metsänomistaja pyytää Metsäverkossa tarjouksen puistaan tai metsänhoitotöistä, hänelle nimetty metsäasiantuntija käy metsässä kohteella ja ottaa yhteyttä viikon kuluessa tarjouspyynnöstä. Myös kaikki kauppoihin liittyvät asiakirjat tallentuvat palveluun.

Metsäverkko on suunniteltu yhdessä metsäomistajien kanssa. Salomäki on ollut mukana kehittämässä palvelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.