SAK:n Lyly skeptinen yhteiskuntasopimuksen etenemisestä

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (vas.) ja Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder puhuivat medialle hallitustunnustelija, puhemies Juha Sipilän (kesk.) ja työmarkkinaosapuolien tapaamisen jälkeen maanantaina. Seppo Samuli / Lehtikuva

STT

Palkansaajajärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo olevansa skeptinen yhteiskuntasopimuksen etenemisestä. Hänen mukaansa osapuolten näkemykset ovat yhä hyvin kaukana toisistaan. Lyly myöntää, että julkisuuteen tullut esitys vuosityöajan pidentämisestä häiritsee neuvotteluja.

– Arvaa, että häiritsee, aika paljonkin häiritsee, Lyly sanoi illan neuvottelujen jälkeen.

SAK ilmoitti aiemmin haluavansa työaikaa niille, joilla sitä ei ole, eli työttömille ja osa-aikaisille. Töissä olevien työaikaa ei SAK:n mukaan tarvitse pidentää.

Työmarkkinaosapuolet jatkavat hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) johdolla sen selvittämiseksi, voidaanko sopimus saada aikaan. Tavoite on edelleen, että se syntyisi hallitusohjelman rinnalla lähiviikkoina.

Suomen Yrittäjien johto pitää perusteltuna sitä, että neuvotteluja sopimuksesta jatketaan. Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen ja toimitusjohtaja Jussi Järventaus korostavat kannanotossaan, että neuvottelutuloksen on vaikutettava konkreettisesti työllisyyteen ja talouskasvuun.

– Muuten yhteiskuntasopimuksesta ei ole hyötyä, eikä sitä siis kannata solmia, Järventaus sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.