Esitutkinta: Tytön sijoittamista oli pohdittu kaksi päivää ennen murhaa

Syytteen mukaan sosiaalityöntekijät muun muassa laiminlöivät velvollisuutensa toimia lapsen edun mukaisesti ja päättää helsinkiläistytön kiireellisestä sijoituksesta. Marko Kauko

STT

Kahdeksanvuotiaan pikkutytön kiireellistä sijoittamista oli mietitty kahta päivää ennen murhaa. Näin kertoo yksi virkarikoksesta epäilty poliisin esitutkinta-aineistossa. Sosiaalityöntekijät olivat tuolloin tavanneet pikkutytön isän.

Sijoittamispäätös jätettiin odottamaan perheneuvolalääkärin tapaamista. Tätä oli suunniteltu seuraavalle tiistaille.

Yksi sosiaalityöntekijä kertoo esitutkinnassa, että lastensuojelussa oli myös aikomuksena tehdä asiasta tutkintapyyntö tulevana maanantaina.

Tyttö murhattiin kotonaan päivää ennen, äitienpäivänä 2012.

Nyt käräjille edenneessä virkarikoshaarassa 11:tä sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Syytteen mukaan sosiaalityöntekijät muun muassa laiminlöivät velvollisuutensa toimia lapsen edun mukaisesti ja päättää helsinkiläistytön kiireellisestä sijoituksesta, vaikka edellytykset huostaanottoon olivat olemassa. Koulu, äiti ja naapurit olivat tehneet tytöstä useita lastensuojeluilmoituksia.

Isä ja äitipuoli on tuomittu tytön murhasta elinkautisiin vankeustuomioihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut