Susien kaatolupia myönnetty 24 – Joka toisesta valitettu

Suden metsästykseen ei ole myönnetty kannanhoidollisia poikkeuslupia vuoden 2007 jälkeen. Jussi Nukari/Lehtikuva

STT

Suden kannanhoidollisista poikkeusluvista on tehty lukuisia valituksia hallinto-oikeuksiin. Suomen riistakeskus on myöntänyt 24 poikkeuslupaa kannanhoidolliseen metsästykseen.

Riistakeskuksen mukaan tähän mennessä joka toisesta lupapäätöksestä on valitettu. Kannanhoidollisista poikkeusluvista ovat valittaneet luonnonsuojeluyhdistykset.

– Meillä on ennakkotieto, että muistakin päätöksistä valitettaisiin. Tämän päivän aikana kuullaan, miten käy. Meille on suoraan sanottu, että kaikista päätöksistä tullaan valittamaan, kertoo julkisten hallintotehtävien päällikkö Sauli Härkönen Suomen riistakeskuksesta.

Suden kannanhoidollinen metsästys alkaa maanantaina kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on eilen kieltänyt välipäätöksellään suden pyynnin Pohjois-Hämeessä, jonne riistakeskus myönsi yhden kannanhoidollinen poikkeusluvan.

Kannanhoidolliset poikkeusluvat ovat voimassa kolme viikkoa. Härkösen mukaan päätös tarkoittaa sitä, että sutta ei todennäköisesti tänä pyyntikautena voida kaataa.

Itä- ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeudet ovat Härkösen mukaan pyytäneet valituksista lausuntoja riistakeskukselta, mutta eivät ole asettaneet täytäntöönpanokieltoja.

Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi viime kuussa uuden sudenhoitosuunnitelman. Sen mukaan kannanhoidollista metsästystä kokeillaan kaksi vuotta. Suden metsästykseen ei ole myönnetty kannanhoidollisia poikkeuslupia vuoden 2007 jälkeen, vaan kaikki luvat ovat olleet vahinkoperusteisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut