8-vuotiaan äiti: Minua ei kuunneltu lainkaan

Murhatun 8-vuotiaan tytön tapaukseen liittyvien virkarikossyytteiden pääkäsittely alkoi maanantaina 23. helmikuuta 2015 Helsingin käräjäoikeudessa. Antti Aimo-Koivisto

STT

Helsingissä murhatun 8-vuotiaan tytön äiti moittii voimakkaasti viranomaisten toimintaa tytön tapauksen hoitamisessa. Äitiä kuultiin käräjäoikeudessa tänään aamupäivällä.

Äidin mukaan hänen huoliaan lapsen tilanteesta ei kuunneltu lainkaan. Hän kuvailee viranomaisten suhtautumista naurettavaksi.

– Minua ei otettu todesta. Ihan kuin olisin ollut mitättömin henkilö maan päällä, hän sanoi.

Äiti oli yhteydessä lastensuojeluun muun muassa syksyllä 2011 havaittuaan tapaamisessa tytön kanssa tämän päässä hiuksettomia punertavia läikkiä. Äidin mukaan lapsi sanoi, ettei asiasta saa puhua ja alkoi itkeä, kun äiti otti jäljistä kuvia. Tytön mukaan kuvaaminen oli kielletty.

Kuulemisessa äiti kertoi myös viimeisestä tapaamisestaan lapsensa kanssa, joka tapahtui äitienpäivää edeltävällä viikolla. Tuolloin tytöllä oli iso mustelma poskipäässä. Äidin mukaan lapsi ei ensin kertonut, mistä jälki oli tullut, mutta sanoi sitten mustelman johtuneen sählypallon osumasta.

– Sanoin (tapaamispaikan) työntekijälle, että huomasitko mustelman. Työntekijä sanoi, että katsotaan nyt vielä seuraava kerta, ja muistan ikuisesti kun vastasin, että seuraavaa kertaa ei tule. Kukaan ei suhtautunut vakavasti, miten kaltoin lasta oli kohdeltu.

Isä ja äitipuoli murhasivat tytön äitienpäivänä 2012.

Äiti on asianomistajana virkarikosjutussa, jossa yhtätoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki syytetyt kiistävät tahalliset laiminlyönnit.

Pääkäsittely alkoi maanantaina ja jatkuu maalis-huhtikuulle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut