Viime päivien nettihyökkäysten ykköskohteena peliala

Hyökkäys Telian verkkoon on kestänyt jo muutaman päivän. Tuomas Sarparanta

STT

Tällä viikolla Ruotsissa laajasti nettiyhteyksiä katkoneen palvelunestohyökkäyksen taustalla ovat löyhän hakkeriryhmän iskut pelialaa vastaan. Näin kertoo STT:lle tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen. Hyökkäyksissä ei Hyppösen mukaan ole murtauduttu yritysten verkkoihin, vaan ylikuormitettu niitä.

Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut ryhmä nimeltä Lizard Squad (Liskojengi). Hyppösen mukaan ryhmän ensimmäisenä, globaalina kohteena alkuviikosta oli Microsoftin Xbox Live -peliverkko, joka kaatui hetkellisesti hyökkäyksen voimasta. Sen jälkeen vuorossa oli Sonyn PlayStation Network -sivusto, joka kaatui myös.

- Tuoreimpien hyökkäysten kohteena puolestaan olivat Electronic Arts -peliyhtiön Battlefield-sotapelin palvelimet, jotka sijaitsevat Ruotsissa. Tämä hyökkäys oli niin iso, että se kaatoi mennessään paljon muutakin, koska sen myötä ongelmia tuli Ruotsin runkoverkkoon asti. Tämä taas säteili Suomeen asti.

Ruotsissa Battlefield-isku haittasi teleyhtiö Telian verkkoa laajasti. Suomessa ovat kärsineet eniten nettipelaajat.

Lizard Squadin motiivi pelialan häiritsemiseen ei Hyppösen mukaan ole tiedossa. Ryhmä on piinannut esimerkiksi maailman hakkereiden lempikohteisiin lukeutuvaa Sonya aiemminkin tänä vuonna, mutta Hyppönen sanoo, että kyse ei ole ollut kiristyksestä tai rahanteosta.

- Jos jätät nuorisoporukan tarpeeksi pitkäksi aikaa tykin luokse, ennemmin tai myöhemmin joku laukaisee sen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut