Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Könttä: "Keskustan ja kokoomuksen välillä pidettävä selvä ero"

Jyväskyläläinen tuore eduskuntavaaliehdokas Joonas Könttä (kesk.) kritisoi blogikirjoituksessaan räväkästi keskustan puoluejohtoa. Hän esittää blogissaan, että Juha Sipilästä tulisi oiva puheenjohtaja kokoomukselle.

Könttä kommentoi kannanotollaan uutista, jossa Sipilä kertoo puolueiden eroista (Ksml 11.4.). Suorasanaisesta kannanotostaan huolimatta Könttä kertoo kannattavansa Sipilää myös jatkokaudelle, mutta haluavansa kiinnittää huomiota siihen, ettei keskusta ajaudu liian lähelle kokoomusta.

– Sipilä on pitkiin aikoihin kokoavin ja joukkoa eteenpäinvievin puheenjohtaja. Mutta myös puoluejohtoa pitää ja saa kristisoida, jos siihen on aihetta. Keskustan ja kokoomuksen välillä on pidettävä selkeä ero. Kun keskusta on mennyt liian lähelle kokoomuksen politiikkaa, meille on käynyt aina huonosti, Könttä sanoo.

Hän opiskelee valtio-oppia ja erikoistuu Venäjän ja Itä-Eurooppaan. Hän pitää presidentti Sauli Niinistön linjauksia oikeina.

– Suomella on ollut hyvät idänsuhteet ja niitä tulee jatkossakin vaalia. Tällä hetkellä pitää toimia mukana EU:n yhteisessä rintamassa, mutta talouspakotteet ovat mielestäni viimeinen keino.

Könttä on asunut Jyväskylässä viisi vuotta.

– Keski-Suomella on valtava potentiaali luoda kasvua, siinä valtio pystyy auttamaan. Meillä on kotimaista energiaa ja mahdollisesti myös tietotekniikan suhteen voimme vielä kasvaa. Voimme olla innovatiivinen maakunta, saada työtä ja sitä kautta hyvinvointia.