Yhdistys suuttui: "Yrittäjä riistää turvapaikanhakijoita"

Yhdistys suuttui Abdi Osmanille. Terhi Korhonen

Matti Tuominen

Maahanmuuttajien yhdistys Somaliland nuoret ry on suuttunut yrittäjä Abdi Osmanin kommenteista. Muun muassa turvapaikanhakijoita työllistävä Osman vaati Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva pitäisi poistaa.

Yhdistys ihmettelee maanantain Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, miksi yrittäjä haluaa viedä turvapaikanhakijoilta oikeuden saada oleskelulupa sekä syyttää, että osa maahanmuuttajista syrjäytetään tahallaan yhteiskunnasta.

Mielipidekirjoituksessa todetaan, että yhdistys haluaa selvittää, millaisilla työehdoilla yrittäjä teetättää työtä yrityksensä työntekijöillä.

"Se, että turvapaikanhakijat eivät jää Osmanille töihin todistaa sen, ettei hän maksa kilpailukykyistä palkkaa tai kohtele työntekijöitään hyvin. Kielitaidotonta ja oikeudetonta työvoimaa on helppo riistää", Somaliland nuoret ry:n puheenjohtaja Warda Ahmed kirjoittaa.

Ahmed toivoo, ettei yhteiskunnassa ajatella ihmisarvon riippuvan siitä, miten hyvin ansaitsee. Hän myös ihmettelee, millä oikeudella yrittäjä vaatii, että turvapaikanhakijoiden pitää jäädä sosiaaliturvan ulkopuolle ja kielitaidottomiksi.

Viime viikolla KSML.fi:ssä julkaistu yrittäjä Abdi Osmanin haastattelu on noussut ilmiöksi sosiaalisessa mediassa. Juttu on kerännyt verkossa yli 75 000 lukukertaa ja noin 12 000 Facebook-jakoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.