Toinen lentäjistä kuoli, toisella ei hengenvaaraa

Salamajärven tiesululla Tynnyrisalontien risteyksessä on runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä ja pelastushenkilöstöä. Juha Sahlgren

Anne Lius-Liimatainen, Rai Suihkonen, Matti Tuominen

Ilmavoimien Hawk-turmassa on menehtynyt yksi lentäjä. Toinen lentäjistä on sairaalassa loukkaantuneena. Ilmavoimat kertoo, että hoitavan lääkärin mukaan sairaalaan viedyllä lentäjällä ei ole hengenvaaraa.

Toinen onnettomuuskoneen ohjaaja löydettiin menehtyneenä hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Kauhavan Lentosotakoulun johtaja, eversti Jukka Ahlbergin mukaan harjoituksessa oli mukana myös kolmas Hawk, joka ei joutunut onnettomuuteen. Turmakoneet olivat mallia Hawk Mk 66. Ilmavoimilla on kaikkiaan 18 Sveitsin ilmavoimilta vuonna 2007 käytettynä ostettua Mk 66 -konetta.

- Keskeytimme Hawk-lennot Kauhavalla, jotta saimme vapautettua henkilökuntaa onnettomuuden hoitoon. Yleistä lentokieltoa Hawkeilla ei ole, Ahlberg sanoi.

Keski-Pohjanmaalla Lestijärvellä sattui keskiviikkona kello 12.13 lento-onnettomuus, jossa kaksi Ilmavoimien Hawk-hävittäjää osui toisiinsa.

Onnettomuudessa oli osallisena kaksi ihmistä. Toinen lentäjistä löytyi kello yhden aikaan ja hänen vahvistettiin käyttäneen heittoistuinta pelastustoimenpiteenä. Toinen lentäjistä löytyi kello 15:n aikaan. Hän löytyi menehtyneenä, Ilmavoimat tiedotti keskiviikkona.

Myös molempien onnettomuuskoneiden hylyt löydettiin pian turman jälkeen.

Etsintöihin osallistuivat lentopelastuskeskus, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos, poliisi ja Ilmavoimat. Paikalla kutsuttiin pelastuslaitoksen yksiköitä myös Keski-Suomesta. Lestijärvi sijaitsee lähellä Keski-Suomea, aivan Kinnulan tuntumassa.

Toisen, myöhemmin löytyneen lentäjän etsinnät keskitettiin Perhon ja Lestijärven väliselle alueelle Elämäisen ja Salamajärven tuntumaan. Etsintäalue sijaitsi lähellä Salamajärven kansallispuistoa.

Ilmavoimat ei vielä vahvista koneiden yhteentörmäystä. Lentokoneet olivat Kauhavan lentosotakoulun kaksipaikkaisia harjoitushävittäjiä.

Onnettomuusalueen ilmatila on suljettu.

Olitko paikalla tai näitkö jotain, ota yhteyttä Keskisuomalaisen verkkotoimitukseen (p.014 622 271 / verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.