Handball 16

Jarmo Pitkänen

Käsipallo nauttii Suomessa suhteellisen vaatimatonta suosiota, eikä kyseessä ole maailmankaan mittapuulla varsinainen megalaji.

Miljoonabudjeteilla rakennettuihin urheilupeleihin tottuneelle pelikansalle Eko Softwaren Handball 16 on pettymys: megatuotantojen tuntu loistaa poissaolollaan ja tuotannollisten arvojen vaatimattomuus heijastuu kokonaisuudesta selvästi. Toteutukseen nähden pelin hinta on korkea: konsolien latauspalvelut tarjoavat laadukkaampia pelielämyksiä murto-osalla hinnasta.

Vaikka mikään osa-alue ei yllä kymmenkertaisella budjetilla tehtyjen urheilupelien tasolle, Handball 16 on erilaisuutensa vuoksi piristävä pelikokemus. Paha ongelma löytyy korkeasta oppimiskynnyksestä, sillä lajiin perehtymättömälle ei kerrata sääntöjä tai tarjota mahdollisuutta vaikeustason pudottamiseen.

Toimivat kontrollit ja hyvä peli-idea kantavat kokonaisuutta jonkin aikaa. Huipputuotannoilla pilalle hemmotelluille urheilupelifaneille tämä ei kuitenkaan riitä: grafiikkaongelmat, pelillinen yksiulotteisuus ja yleinen hiomattomuus syövät nopeasti peli-ilon ja uutuudenviehätyksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut