Kiinassa 3 000 ihmistä etsii maanvyöryn uhreja, ensimmäinen kuolonuhri löytyi

Vyöryn jäljiltä on löydetty elossa 14 ihmistä. Lisäksi alueelta on evakuoitu 900 ihmistä. Eisele Johannes / Lehtikuva

STT

Kiinassa on jatkettu eloonjääneiden etsintöjä viikonlopun tuhoisan maanvyöryn jäljiltä. Etsintäoperaatioon on osallistunut 3 000 ihmistä. Apunaan heillä on muun muassa koiria ja kauko-ohjattavia lennokkeja.

Yli 80 ihmistä on edelleen kateissa. Vyöryn jäljiltä on tähän mennessä löydetty yksi kuolonuhri.

Kiinalaismedian mukaan jätteiden kasaaminen paikalle kiellettiin jo helmikuussa. Siitä huolimatta sinne oli edelleen viety rakennusjätettä ja maa-ainesta.

Turma tapahtui sunnuntaina eteläkiinalaisessa Shenzhenin kaupungissa. Valtava rakennusjätekasa romahti ja hautasi alleen yli 30 rakennusta. Rakennukset jäivät paikoin jopa 10-metrisen jäte- ja maamassan alle.

Vyöryn jäljiltä on löydetty elossa 14 ihmistä. Lisäksi alueelta on evakuoitu 900 ihmistä.

Pääministeri Li Keqiang on määrännyt tapahtuneesta tutkinnan. Kiinalaismedian mukaan jätteiden kasaaminen turmapaikalle oli kielletty jo helmikuussa, mutta siitä huolimatta alueelle oli edelleen ajettu satoja kuormia päivässä.

- Ainesta oli kertynyt sinne muutaman vuoden ajan. Emme tajunneet, että näin voisi käydä, sanoi turmapaikan vieressä asuva Han Bin.

Guangdongin maakunnassa sijaitseva Shenzhen on Kiinan suurimpia kaupunkeja. Edelleen jatkuvan rakennusbuumin myötä siellä tuotetaan myös valtavia määriä rakennusjätettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.